Torna la Festa de les Escoles bastoneres de Ciutat Vella

AIPCC
 Font:
Font:

Torna la Festa de les Escoles bastoneres de Ciutat Vella

AIPCC

Resum: 

16 escoles i 650 nens i nenes de primària protagonistes d'aquesta edició el proper divendres 6 de maig al Pla de la Catedral. Una diada bastonera infantil en tota regla.

D'ençà de vuit anys enrere que la gent que passeja, passa en aquell moment o visita la catedral, s'atura i pregunta que és el que fan uns centenars de nanos de primària, amb bastons a la mà un divendres a la tarda en aquell indret, el primer del mes de maig. La contesta és obvia fan ball de bastons, els balls que han après des de principis del mes d'octubre fins a finals d'abril i que avui, millor dit el dia 6 de maig, ofereixen a propis i estranys des de dos quarts de quatre. És una forma entranyable i amigable de fer difusió i donar a conèixer l'emblemàtic i antic ball de bastons.

Tot això té el seu inici l'any 2009, quan Barcelona va ser seu de la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya; per fer difusió de l'esdeveniment van realitzar-se un seguit d'activitats per la ciutat, conferències, exposicions, diades bastoneres i tallers a les escoles. L'activitat va agradar a les escoles i ha arrelat doncs de forma inalterable. Enguany es presenta la seva vuitena edició, sense fer soroll, sense escarafalls, simplement presentant només 650 infants de primària disposats a passar-ho d'allò més bé i a ensenyar a tots els presents aquells balls que han après en els darrers mesos.

La primera edició va ser organitzada per unes quantes colles bastoneres, l'AIPCC (Bastoners del Raval) són qui va liderar el projecte i va donar-li continuïtat de forma que va evitar-se que caiguis en l'oblit i que aquell bonic i altruista projecte fos flor d'un dia.

La cita enguany és a dos quarts de quatre i fins a les cinc de la tarda al Pla de la Catedral, una festa bastonera diferent amb l'objectiu d'apropar el ball de bastons i per se la cultura popular a les escoles.

Afegeix un comentari nou