Tret de sortida de Wiki Loves Monuments 2013

 Font:
Font:

Tret de sortida de Wiki Loves Monuments 2013

Resum: 

Durant el mes de setembre milers de voluntaris/àries de més de 50 països compartiran a Internet fotografies de monuments i llocs històrics. Ho faran en el marc de Wiki Loves Monuments i amb la vocació de difondre el patrimoni cultural de la humanitat.

De l'1 al 30 de setembre es desenvoluparà una nova edició de Wiki Loves Monuments, concurs fotogràfic internacional sobre els monuments del patrimoni cultural. Milers de persones compartiran imatges a la xarxa sota una llicència lliura, de forma que quedaran a l'abast de tothom a la base de dades d'imatges de la Viquipèdia. Es tracata d'un concurs que atorgarà diferents premis, però l'objectiu del qual i de les persones que hi participen és donar a conèixer l'herència cultural d'arreu del món.

En l'edició de l'any passat, 15.000 persones de 36 països van compartir més de 360.000 fotografies. Pel que fa a l'àmbit catalanoparlant, l'edició del 2012 va recollir més de 34.000 fotografies de 6.000 monuments diferents, sent una de les regions amb més participació. De fet, tres dels cinc participants més actius van ser catalans.

Aquesta iniciativa va néixer als Països Baixos l'any 2010. Un any més tard es va ampliar a l'àmbit europeu i el 2012 va esdevenir mundial. Per poder-la portar a terme, voluntaris viquipedistes de diversos països s'han organitzat per construir el concurs de forma federativa, amb una fase estatal i una de mundial.

Per tal de fomentar la participació, l’organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia atorga premis especials a les millors fotografies d'Andorra, Catalunya i el País Valencià. Les tres millors imatges de monuments gestionats pel Museu d'Història de Catalunya també tindran premi especial. A més a més, es duran a terme el primer Photowalk Andorrà, el Wiki Takes Mollerussa, impulsat pel Centre de Recerques Mascançà, i el Wiki Takes Olesa, impulsat per la Biblioteca Santa Oliva. Pots consultar la llista de premis en aquest enllaç.

Si vols participar al concurs hauràs de compartir les teves fotografies a Wikimedia Commons (indicacions aquí). Si ets usuari de Flickr, també podràs participar a través d'aquesta plataforma (indicacions aquí).

Afegeix un comentari nou