Un documental coproduït per TV3 commemora el 50è aniversari de Cavall Fort

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un documental coproduït per TV3 commemora el 50è aniversari de Cavall Fort

Resum: 

La revista Cavall Fort compleix mig segle d’existència i, per celebrar-ho, han produït el documental audiovisual sobre la revista, Món Cavall Fort, realitzat per Utopia Global i coproduït per Televisió de Catalunya.

La fita arriba en un moment de gran dificultat pels mitjans escrits, que veuen reduïts els seus ingressos i han de fer front a acomiadaments i, fins i tot, al tancament definitiu. Davant d’aquesta situació, Cavall Fort referma la seva fortalesa, rememorant els seus inicis, per recordar al gran públic el seu paper històric dins la societat catalana.

Món Cavall Fort exposa la riquesa que ha creat aquesta revista infantil en els seus 50 anys d'història. A través dels personatges de ficció més emblemàtics, com Ot, el bruixot, Jep i Fidel, Pesquis i Baliga, i Cresques, el documental presenta a autors, il·lustradors, així com tota la gent que ha participat en aquest projecte. Món Cavall Fort també recull testimonis de personatges coneguts, com els actors Queco Novell i Montserrat Carulla, que parlen de la influència de la revista a la seva infantesa.

Cavall Fort va néixer el desembre de 1961 amb l’objectiu d’estimular als infants a aprendre a llegir i a escriure en català. Amb el suport dels bisbats de Vic, Girona i Solsona, Cavall Fort de seguida va arrelar en famílies i col·lectius culturals i cívics amb consciència de país.

Durant aquests primers cinquanta anys de vida, les pàgines de Cavall Fort han acollit les signatures més representatives de la literatura infantil i juvenil catalana, així com destacats il·lustradors i grafistes, que han estampat el seu segell de qualitat a la revista.

Afegeix un comentari nou