Àmbit de la notícia
Cultural
Un estiu ple de Festa Major!
Comparteix
Aquest mes de juliol, no us perdeu la gresca d’algunes de les festes majors que us recomanem.
Les cercaviles, els focs artificials, les revetlles, els concerts, els balls i àpats de germanor són els elements indispensables per passar una festa major pròpia dels Països Catalans.
- Festa Major del Poble-sec (del 17 al 26 juliol): una dotzena d’entitats organitzadores s’agrupen a la Comissió de Festa Major del Poble-sec. El barri s'omple d'una quantitat pràcticament inabastable d'activitats, amb propostes cada dia per a totes les edats i gustos. No sabeu com organitzar-vos? Aquí teniu una selecció del que hi trobareu cada dia!
- Festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies d’Igualada (de l’1 al 15 de juliol), organitzades per l’Associació de Veïns d’aquests carrers, inclouen múltiples activitats: nomenament del banderer, correfoc, sardinada popular, ball de vetlla, passejades, tallers, cercaviles, contes, havaneres, espectacles infantils i el rés del Sant Rosari.
- Sant Zenon, Festa Major d'Arenyus de Mar (Maresme, del 3 al 12 de juliol): La població celebra les festes patronals en honor del patró, Sant Zenon. Durant uns dies la tradició i l’animació ompliran els carrers i places d’Arenys de Mar. El dia del patró Sant Zenon és el 9 de juliol, però des d’inicis de juliol ja hi ha propostes interessants. Arenys de Mar ja està engalanada per rebre la festa major. La plaça de l’Església i la de l’Ajuntament llueixen les senyeres i l’enllumenat de festa major s’encendrà en el decurs dels dies de festa.
- Festa Major de Súria (Bages, del 4 al 14 de juliol): El programa inclou cites tradicionals com el concurs de pintura ràpida, les tocades davant la Casa de la Vila, el concert a l’aire lliure, la Mostra de Dansa, les matinades, la cercavila i el castell de focs d’artifici, entre d’altres. Els escenaris principals de la festa surienca seran la plaça de Sant Joan, el parc municipal El Casino, el pavelló d’esports, les pistes de l’Escorxador i el camp municipal de futbol de la Riera de Tordell. Un dels actes més tradicionals de la Festa Major de Súria és el castell de focs, que sempre s’ha disparat des de les vores del riu Cardener.
- Festa Major de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat, 22 de juliol): En ple esclat de l’estiu, els corberencs i corberenques es disposen a sortir al carrer a viure la festa amb tot el que comporta. Petits i grans, tots troben activitats escaients. Ballar sardanes, escoltar tot tipus de música, moure el cos a ritme de festa fins a altes hores de la matinada, acompanyar els gegants i el Corb pels carrers de la vila i participar en activitats esportives.
- Festa Major de les Santes a Mataró (Maresme, 25 i 26 de juliol): La festa grossa inclou tots els elements d’una celebració on la cultura popular és la protagonista: personatges tan coneguts com la família Robafaves (els gegants), els nans, la Momerota i la Momeroteta (les bèsties de foc), el drac, les diableses i làliga participen en diversos moments de la festa juntament amb altres colles.
- Festa Major de La Ràpita a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès, del 29 de juliol al 3 d’agost): A la Ràpita si hi ha uns actes que destaquen de la seva Festa Major són la cercavila folklòrica (el Ball de Diables de la Ràpita, el Ball de Diables Les Espurnes de la Ràpita, el Ball de Panderetes, el Ball de Gegants , El Drac Senabrot de la Ràpita i els Balls populars dels Monjos) i l’Auto Sacramental representat pel Ball de Diables de la Ràpita.
- Festa Major de Santa Anna a Blanes (La Selva, del 18 al 19 de juliol): El municipi de Blanes, a la comarca de la Selva celebra la seva festa major en honor a la seva patrona, santa Anna. Destaca de tota la programació, per damunt de tot, el concurs de focs artificials de la Costa Brava en què hi participen cases de pirotècnia de tot Europa, el festival Sa Costa Barrakes, on grups d’arreu del món i de tots els estils comparteixen escenari, i l’Aplec de l’Amor, un aplec de la sardana ideat fa aproximadament uns cents anys per tal d’agermanar els blanencs independentment del seu grup social, a la platja de sant Francesc (avui més coneguda com a cala Bona).
- Festa Major de Puigcerdà (Cerdanya, del 16 al 20 de juliol): Puigcerdà es vesteix de festa, s’engalana amb el seu envelat, la fira, les músiques del món ... per celebrar la seva festa major. Durant uns dies la Comissió de Festes organitza teatre, havaneres, concerts, campionat de botifarra, audició de sardanes, espectacles de carrer, cercavila... activitats per a tots els gustos i totes les edats.
- Festa Major d'Abrúcies (La Selva, del 24 al 28 de juliol): Són dies d’activitats diverses pensades per a tots els públics. Les sardanes, els concerts, les activitats lúdiques i esportives, el teatre, el castell de focs….. al carrer, i a les cases els canelons, cava, són motius de festa grossa i trobada familiar.
- Festa Major de La Fuliola (Urgell, 25 i 26 de juliol): Carrers, places i locals s’omplen sardanes, els concerts, les activitats lúdiques i esportives, el teatre, el castell de focs….. al carrer, i a les cases els canelons, cava, són motius de festa grossa i trobada familiar.
- Festa Major de Sant Jaume “Ulé Barraques Riudoms” (Baix Camp, 24 i 25 de juliol): dues jornades de concerts amb Séptimo A, Mister Rombo, A-Tok, Doctor Prats i Strombers.
- Festa Major de Creixell (Tarragonès, 25 de juliol): Per alguns és sinònim d’olors de fogons, de canelons i pastís; per altres, música de cobla i d’espardenyes, pòlvora i colors, trobada amb amics i familiars, dies de compartir gresca amb els veïns.
- Festa Major de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà, 30 juliol): La festivitat més important de l’Espluga té lloc pels voltants de l’últim cap de setmana de juliol. Durant quatre dies, el poble es converteix en l’escenari de tota mena d’actes.
Afegeix un nou comentari