Un Sant Jordi lúdic, cultural, solidari i per a tots els gustos

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Un Sant Jordi lúdic, cultural, solidari i per a tots els gustos

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Els campus universitaris s'ompliran d'activitats per celebrar Sant Jordi. Concursos literaris, intercanvis de llibres, dinars solidaris, tallers, música i cultura popular. Un Sant Jordi que dóna cabuda a tots els gustos!

El 23 d'Abril és una data assenyalada als calendaris de la majoria d'universitats catalanes que els permet, aprofitant l'ambient festiu de la diada, organitzar activitats per a diferents gustos, arribar així a diferents perfils d'estudiants i enfocar-lo des de la vessant solidària i col·laborativa.

En aquesta direcció, la Voluntariat UB s'adhereix un any més a la campanya de la Fundació Servei Solidari, "Recicle Cultura". Voluntariat UB s'encarrega de la recollida de llibres que després es podran adquirir amb una donació. Els fons recaptats gràcies a les donacions es destinaran a finançar els cursos d'alfabetització i llengua que imparteix Servei Solidari des de fa deu anys i delS que atenen a prop de 2.000 persones cada any.

La Universitat s'encarregarà de revisar i classificar els llibres donats i durant la diada de Sant Jordi instal·larà quatre parades amb els llibres que s'hagin recollit perquè es puguin adquirir fent un donatiu. Aquestes parades estaran ubicades a l'Edifici Històric, a les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, a la Facultat de Farmàcia i al campus de Mundet.

També a la UB la Cooperativa l'Economista, encarregada a través del cooperativisme de subministrar materials de papereria, llibres, etc. i de promoure la cultura la Facultat d'economia de la UB, organitza el I Concurs de Dites i Refranys i el seu II Concurs de Microrelats.

La Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'omplirà en una ocasió més d'estants, paradetes, música i activitats. El dimecres 23 d'abril la Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitzarà una xerrada per sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari, el II Dinar Solidari a la UAB i farà l'entrega de premis del I Concurs de Relats Eròtics de la FAS.

La jornada, però, estarà ben carregada. Hi ha espai per denunciar les pràctiques sexistes a través de la Campanya #NoCallis de l'Observatori per a la Igualtat, concerts de Pop-Rock i Jazz, actuacions de dansa a càrrec de Cultura en Viu i actuació castellera dels Ganàpies de la UAB. Tot el programa es pot consultar al web de Participació UAB.

La Universitat de Vic (UVic) allarga la celebració de Sant Jordi i proclama l'abril el mes de la literatura amb la fita de defensar la cultura i la llengua catalanes. El dia 23 faran també una nova edició de l'intercanvi de llibres i totes aquelles persones que hagin participat en la donació, entren al sorteig d'una inscripció al Club 3C. La UVic-UCC acollirà també dues activitats de caire més didàctic i acadèmic: El IV Simposi Internacional sobre l'ensenyament del Català (4 i 5 d’abril).

Afegeix un comentari nou