'El vídeo del minut' anima les dones a enregistrar la seva realitat

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
Fotograma de la pel·lícula 'L'une chante, l'autre pas' de l'Agnès Varda,  Font: TRAMA
Fotograma de la pel·lícula 'L'une chante, l'autre pas' de l'Agnès Varda, Font: TRAMA

'El vídeo del minut' anima les dones a enregistrar la seva realitat

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

L'Associació Drac Màgic i la Coordinadora TRAMA obren una nova convocatòria del projecte 'El Vídeo del Minut' per donar visibilitat a les mirades de les dones des de l'audiovisual.

"Les utopies com a illes imaginàries, com a patis de veïnes, com a sistemes socials i polítics, com a zones temporalment autònomes…" així comença el text de convocatòria de la 25è. iniciativa audiovisual 'El vídeo del minut', un projecte de l'Associació Drac Màgic i TRAMA, Coordinadora Estatal de Mostres i Festivals de cinema, vídeo y multimèdia realitzat per dones.

La iniciativa va sorgir al 1997 a Barcelona amb Drac Màgic, en el marc de la Mostra Internacional de Films de Dons de Barcelona. Més tard, es va incorporar a les programacions d'altres festivals i mostres de l'Estat espanyol, actualment integrades en TRAMA.

'El vídeo del minut' s'adreça a totes les dones que vulguin expressar a través del llenguatge audiovisual les seves reflexions sobre la realitat i els vincles que mantenen amb el seu entorn.

La convocatòria ens proposa l'enregistrament d'un vídeo d'un minut de durada en pla seqüència, és a dir, sense muntatge, entorn d'un tema comú.

Des de l'organització del projecte, articulen totes les pel·lícules presentades en un film col·lectiu que es projecta en una de les sessions de les diferents mostres i festivals a través d'un treball de muntatge que té en compte els ritmes interns de cada proposta així com les reflexions suggerides en cadascuna d'elles.

Convocatòria i condicions de participació de l'edició 2020

Les obres audiovisuals han d'estar realitzades per dones, sense limitació d'edat o nacionalitat i hauran de tractar del tema proposat a la convocatòria.

Els formats de les peces han de ser digital (.mov o .mp4) amb una durada d'un minut. Cada obra presentada, ha d'incloure un pla final amb el nom i lloc de residència de l'autora.

La data màxima d'entrega de les obres és el 10 de maig i s'hauran d'enviar mitjançant WeTransfer omplint prèviament aquest formulari.

Afegeix un comentari nou