Una exposició aborda el paper històric del camperol català

 Font:
Font:

Una exposició aborda el paper històric del camperol català

Resum: 

A través de documentació escrita i fotografies, l’exposició La vida a pagès. L’estudi de la masia catalana aborda l’evolució del camperol català lligat a les masies i les seves possessions. El Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat acull aquesta mostra itinerant fins el proper 15 d’abril.

Entre el 1923 i el 1936 un grup de científics i humanistes van recórrer les terres de Catalunya i les Illes Balears. Buscaven deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies i les possessions. Pretenien recopilar les formes jurídiques d’herència i matrimoni, documentar les feines del camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums dels seus habitants, ja que s’adonaven que aquest món que retrataven i que per ells representava l'essència de la catalanitat i la família s'estava extingint.

La Guerra Civil va aturar el projecte de forma brusca i un vel de silenci en cobrí els resultats fins el 1975, quan van aparèixer 7.700 fotografies en fitxes, i que foren documentades, catalogades i difoses mitjançant exposicions.

L’exposició posa a disposició del públic gran part d’aquesta documentació, que ha permès conèixer millor l’abast d’aquell projecte, així com totes les recerques que es van encarregar.

Més informació

Informeu-vos per acollir l'exposició al vostre municipi

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou