9 propostes per gaudir del cinema, la música i la cultura popular aquest desembre

LaviniaNext
Autor/a: 
Elena Altés i Sofía Martín
El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona se celebra fins al 5 de març de 2021. Font: Web del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona.
El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona se celebra fins al 5 de març de 2021. Font: Web del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona.
L'exposició sobre la Colla de Diables del Poble-sec se celebra fins al 31 de desembre de 2020. Font: Web de l'Ajuntament de Barcelona.
L'exposició sobre la Colla de Diables del Poble-sec se celebra fins al 31 de desembre de 2020. Font: Web de l'Ajuntament de Barcelona.
La Mostra de Pessebres d'Olot es pot visitar fins al 10 de gener de 2021. Font: Web del Museu d'Olot.
La Mostra de Pessebres d'Olot es pot visitar fins al 10 de gener de 2021. Font: Web del Museu d'Olot.

9 propostes per gaudir del cinema, la música i la cultura popular aquest desembre

Autor/a: 
Elena Altés i Sofía Martín
LaviniaNext

Resum: 

Concerts, projeccions, pessebres, bestiari i exposicions, entre la desena d'activitats que et proposem per aquest desembre. Amb responsabilitat i molta cura, gaudir de la cultura és possible aquest Nadal.

Amb la incertesa com a fil conductor, el desembre arriba carregat d’activitats culturals. De vegades, una pel·lícula o un concert poden curar l’ànima. Per això, et descobrim algunes de les propostes més interessants per fruir de la cultura aquest mes. Algunes, es poden gaudir des del sofà de casa, amb la manta a sobre. D’altres són en format presencial, amb la garantia de complir totes les mesures de seguretat.

Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona (Barcelona, de l’1 de desembre al 5 de març)

Se celebra la 17ª edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, com sempre amb l’objectiu de fomentar la Declaració Universal dels Drets Humans i els seus valors humanistes i fraternals i la cultura de la pau mitjançant el cinema i la cultura. En l’edició d’enguany, que es pot seguir on-line, es pot gaudir de més de 90 pel·lícules.

Mostra de pessebres (Olot, del 5 de desembre al 10 de gener)

Arreu de Catalunya es fan pessebres preciosos. Si sou d’un poble, animeu-vos a visitar-lo, segur que val la pena! I si voleu gaudir amb una bonica mostra, la proposta d’Olot és una de les més engrescadores. Un recorregut itinerant pels pessebres situats als llocs emblemàtics de la ciutat. Enguany se'n commemora la 28a edició.

Exposició sobre la història de la colla de Diables del Poble-sec (Barcelona, del 10 al 31 de desembre)

El Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec organitza una exposició sobre la història de la colla de Diables del Poble-sec, on es mostra la diversitat en el vestuari de la colla i de les bruixes que acompanyen el Gat Sirius. Es pot visitar al Centre Cultural Albareda, de franc.

L'Home dels Nassos (Tarragona, 31 de desembre)

L'arrelada tradició de l'Home dels Nassos de Tarragona, començarà ben d'hora el darrer dia de l'any. A partir de les 10 h, us el podreu trobar per qualsevol racó de la ciutat amb el seu carruatge tirat per cavalls i acompanyat pels músics del Tecler amb seu trenet. És un acte de cultura popular molt divertit per a la canalla, perquè l'Home dels Nassos reparteix caramels i munta gresca per allà on passa.

2ª edició del Barcelona Blind Concerts (Barcelona, 11 de desembre)

L’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1 + B2 + B3, torna amb una segona edició del Barcelona Blind Concerts. Una proposta per promoure l’oferta cultural inclusiva i facilitar a les persones amb discapacitat visual l’accés a la programació perquè siguin les protagonistes dalt dels escenaris. El cicle acaba l’11 de desembre amb un concert de Gabriel Gorce. És totalment gratuït, però cal una inscripció prèvia a través de l’associació, trucant al 93 447 04 04 o enviant un correu electrònic a info@b1b2b3.org.

Visual Art Festival (Lleida, del 4 al 13 de desembre)

La capital de ponent acull aquest desembre el seu Festival Internacional de Cinema de Lleida. La proposta es pot gaudir en format presencial, respectant totes les normes de seguretat, i també a través d’internet. Es projectaran 170 films distribuïts en tres seccions principals: documentals, curtmetratges i ficció. A més, el festival inclou Som Cinema, una secció especial per promocionar les produccions catalanes. També es podrà gaudir de dues interessants propostes: Cinema del Món (secció oficial amb deu pel·lícules a competició) i Cinefutur (amb documentals i cine més experimental).

Fira del Gall (Vilafranca del Penedès, 19 i 20 de desembre)

Vilafranca del Penedès celebra la centenària Fira del Gall, l'únic espai a Catalunya on es pot viure l'experiència completa de criança i degustació del Gall del Penedès, reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). L'activitat s'ha adaptat a la situació de pandèmia i combina el format on-line i el presencial amb tastets de cuina, cercavila de bestiari i molt més.

Concert de Nadal de la família coral Sant Jordi (Barcelona, 23 de desembre)

La Coral Sant Jordi, juntament amb la seva Escola Coral, ofereix un any més el tradicional concert de Nadal a l'Oratori de Sant Felip Neri, al mig de la ciutat de Barcelona. Hi participaran els cors infantils L'Esquitx i L'Espurna, el Cor Jove de la Coral Sant Jordi, el Cor Ponent i la Coral Sant Jordi, que combinaran nadales tradicionals amb altres peces del repertori sacre de totes les èpoques.

Els pastorets de Girona (Girona, del 25 al 3 de gener)

La representació teatral més típica de les festes de Nadal de Catalunya es pot gaudir arreu del territori. A Girona, l’obra està en cartell del 25 de desembre al 3 de gener al Teatre Municipal. L’argument de l’obra combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal. Enguany, els grups de pastorets, han hagut d’aguditzar l’enginy per poder fer realitat la representació.

Afegeix un comentari nou