12 calendaris solidaris

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Aquests calendaris recolzen tot tipus de causes solidàries, com la pluridiscapacitat o un centre de recuperació de primats. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Aquests calendaris recolzen tot tipus de causes solidàries, com la pluridiscapacitat o un centre de recuperació de primats. Font: Unsplash.
Un dels calendaris destina els fons recaptats a la protectora arca internacional. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Un dels calendaris destina els fons recaptats a la protectora arca internacional. Font: Unsplash.
L'enllaç solidari lluita contra per garantir una bona nutrició dels infants. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L'enllaç solidari lluita per garantir una bona nutrició dels infants. Font: Unsplash.

12 calendaris solidaris

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Les fundacions i entitats d’arreu de Catalunya donen a conèixer els calendaris del 2019, per lluitar a favor d’una causa solidària.

Amb el 2019 a la volta de la cantonada, són moltes les entitats que ofereixen calendaris pel proper any amb l’objectiu de recaptar fons per una causa solidària.

Des d’organitzacions com Esclat, fins als bombers de la Generalitat, aquest any s’estan recaptant fons per tot tipus de causes.

La diversitat funcional, el conflicte amb els refugiats sirians o la pluridiscapacitat són només algunes de les causes a les que han donat suport aquestes fundacions.

1. Calendari Solidari Mona

La Fundació Mona consisteix en un centre de recuperació de primats i el seu objectiu és el seu benestar. Amb els fons recaptats volen obrir un nou centre per millorar la qualitat de vida d’aquests primats. Aquest any, han comptat amb la col·laboració de wearestudio.io i la dissenyadora Andrea Contreras.

2. Calendari Solidari Taller Baix Camp

Enguany, el calendari l’han fet amb la colla castellera Xiquets de Reus. Les fotografies realitzades per la fotògrafa Cristina Aguilar també compten amb la participació de persones amb discapacitat intel·lectual del Taller Baix Camp. El resultat han sigut 14 instantànies que recullen tot tipus de moments, concentració, espontaneïtat, sorpresa i alegria.

3. Calendari solidari dels Mossos d’Esquadra

Aquest calendari vol recaptar diners per la Federació d’associacions de familiars malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC). En darreres edicions, gràcies al calendari s’han arribat a recaptar més de 53.300€ contra l'Alzheimer. Amb l'aportació del darrer any, FAFAC va impulsar 18 programes sociosanitaris que han beneficiat directament a 1071 persones a través de 20 entitats arreu de Catalunya.

4. Calendari solidari d’Esclat

Aquest calendari protagonitzat per músics i les noies i els nois d’Esclat ha comptat amb la participació de més de 200 persones que s’han sumat a la causa solidària. L’objectiu és fomentar la musicoterapia en les persones amb pluridiscapacitat. Amb els diners recaptats també es volen realitzar activitats i tallers relacionats amb la música. Entre els artistes que han col·laborat aquest any, es troben Txarango, Antonio Orozco i els Catarres.

5. Calendari solidari bombers amb causa

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), juntament amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya aquest any es centren en dos projectes solidaris a través de Save The Children. Per un costat, volen lluitar per la protecció dels refugiats del conflicte sirià. D’altra banda, volen donar suport a les famílies en risc d’exclusió social amb infants de la ciutat de Barcelona.

6. Calendari Solidari ‘Jo també sóc el teu client’

L’associació Alba, amb la col·laboració de Foment Tàrrega volen finançar activitats de lleure com les colònies i realitzar millores per l’escola. L’associació lluita per la inclusió de les persones amb diversitat funcional i per reivindicar i posar en valor els seus drets i capacitats. Aquest any, disposen de 1500 exemplars que tenen un cost de 10€ cadascun.

7. Calendari solidari Mou-te pels quiets

Aquest calendari neix de l’associació de mares i pares de Nexe Fundació. L’objectiu és sensibilitzar i captar fons per seguir endavant amb el projecte de la Fundació i així millorar la qualitat de vida dels infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies. L’associació disposa d’un calendari de sobretaula per 5€ i un altre de paret per 7 €.

8. Calendari d’enllaç solidari

L’ONG Enllaç Solidari està dedicada al projecte d’apadrinaments amb l’objectiu de garantir una bona alimentació a infants menors de 14 anys amb risc de malnutrició. Actualment, n’hi ha uns 230 infants apadrinats i gràcies a aquesta iniciativa ja s’han beneficiat un miler d’infants i les seves famílies.

9. Calendari solidari Down Lleida

Els protagonistes del calendari són persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, que surten amb els seus germans i germanes. Amb la recaptació, Down Lleida vol desenvolupar diferents programes i projectes que recolzin als infants amb síndrome de Down. Es pot adquirir el format sobretaula per 5€ o el format gran per 8€.

10. Calendari solidari Arca Internacional

Amb aquesta calendari il·lustrat, la protectora Arca Internacional vol millorar les condicions i la qualitat de vida de tots els animals ingressats al centre. Cada mes compta amb la il·lustració d'un dissenyador diferent com Teresa Guiem, Lindo Ron o Marta Chojnacka. El preu del calendari són 18€ i el 100% dels beneficis es destinaran a la protectora.


11. Calendari solidari ‘Un any de drets, un any de dones’

El calendari de l'Associació Catalana per la Pau té com a objectiu fer visibles les vulneracions dels drets humans que pateixen les dones arreu del món. El calendari compta amb la col·laboració de dotze dissenyadors/es i artistes de Catalunya com Blanca Caminal, Lara Costafreda i Marta Bellvehí. El preu del calendari és de 10€ i tots els diners recaptats aniran destinats al fons d'emergències de l'associació.


12. Calendaris solidaris Puntes Rebels

Puntes Rebels és un projecte de calendari col·lectiu, col·laboratiu i cooperatiu que pretén difondre i visibilitzar des de l'art i els feminismes històries de dones vistes amb ulls d'altres dones. Històries de dones en passat, present i futur. El cost del calendari és de 12 euros i ja en porten recaptats més de 3.000 euros.

Afegeix un comentari nou