10 curses solidàries: Aquest Nadal, corre per una bona causa

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Moltes de les curses del calendari català de fons tenen una vessant solidària. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Moltes de les curses del calendari català de fons tenen una vessant solidària. Font: Unsplash.
L'objectiu d'aquestes curses és fomentar un estil de vida saludable a la vegades que col·labores amb una causa solidària. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L'objectiu d'aquestes curses és fomentar un estil de vida saludable i col·laborar amb una causa solidària. Font: Unsplash.
Moltes d'aquestes curses es fan el 31 de desembre, per finalitzar l'any de la millor manera possible. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Moltes d'aquestes curses es fan el 31 de desembre, per finalitzar l'any de la millor manera possible. Font: Unsplash.

10 curses solidàries: Aquest Nadal, corre per una bona causa

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Al llarg d'aquest desembre i fins a principis de gener, es celebraran tot tipus de curses arreu de Catalunya per donar suport a una causa solidària.

Les curses populars cada cop són més freqüents a la nostra societat. Un hàbit de vida saludable que cada vegada és més solidari i lluita per aportar el seu granet de sorra a diferents causes.

Al nadal, aquesta solidaritat es fa encara més visible.

Lluitar perquè cap nen es quedi sense joguines o recaptar aliments per als més necessitats, són només algunes de les causes solidàries d'aquestes curses populars.

1. Milla solidària de Valldoreix

El 23 de desembre es celebrarà aquesta cursa solidària de 1609 metres amb l’objectiu que cap nen es quedi sense joquina. La segona edició de la cursa tindrà tres categories: la milla open pels nascuts a partir del 2004, la milla inclusiva, per a corredors discapacitats físics i/o psíquics i les curses infantils per a nens d’1 any fins a 12 anys. La cursa recaptarà joguines noves i sense embolicar, amb especial interès en joguines per a nens de 9 a 13 anys per donar-les a nens malalts o sense recursos dins de 51a edició de la campanya de la Cadena Ser, cap nen sense joguina.

2. La Sant Silvestrerradenca

La societat La Unió Terradenca organitza aquesta cursa 100% solidària el 26 de desembre. La cursa té un cost de 3 euros i la totalitat dels diners recaptats aniran a parar per La Marató de TV3 d’enguany. A més, es disposaran d’unes urnes per qui tothom que vulgui faci més aportacions per La Marató. Al finalitzar la cursa es farà una xocolatada amb melindros per recuperar-se de l’esforç.

3. Cursa Sant Silvestre Gelida

L’Associació Esportiva Córrer a Gelida juntament amb la Creu Roja organitzen la 10a Sant Silvestre Gelida. Aquesta cursa de 3 km es realitzarà el 29 de desembre per una causa solidària. Creu Roja farà una col·lecta de material d’higiene infantil com gel de bany, tovalloletes humides i bolquers. A més de la col·lecta, part de la recaptació econòmica es destinarà a una causa solidària.

4. Cursa Sant Silvestre Puigcerdà

Puigcerdà Fem Esport amb el suport de l’Ajuntament de Puigcerdà organitzen la VI edició de la Sant Silvestre el 29 de desembre. Aquesta cursa de 5 quilòmetres compta amb trofeu per als tres primers classificats i diploma per a tots els participants. El preu de la inscripció és de 10€ i la meitat de la recaptació total es destinarà a l’Associació contra el Rabdomiosarcoma.

5. V Cursa solidària Les Roquetes

El 31 de desembre es celebrarà aquesta cursa de 5 quilòmetres a Les Roquetes, Sant Pere de Ribes. L’Agrupació de Balls Populars serà l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment esportiu, que compta amb una cursa infantil de 500 metres. La cursa no és competitiva i el 100% de la inscripció és per una causa solidària.

6. San Silvestre Sitgetana by Finisher

El 31 de desembre el Club TG Triatló, amb el suport de la regidora d’esports de l’Ajuntament de Sitges organitzen la primera edició de la Sant Silvestre Sitgetana. Aquesta cursa de 5 quilòmetres per alguns dels carrers més emblemàtics de Sitges té una vessant solidària. Part de la recaptació es destinarà al grup de malalties minoritàries de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

7. Sant Silvestre Montblanquina

El 31 de desembre Atlètic Montblanc organitza la 12a edició de la Sant Silvestre Montblanquina. Aquesta cursa de 3,5 quilòmetres compta amb dues voltes per un circuit per dins de la ciutat. Enguany, la recaptació de les inscripcions anirà destinada a La Marató de TV3. Al finalitzar la prova, tots els participants tindran berenar, una bossa del corredor i sorteig de regals dels patrocinadors.

8. Cap d’any Race!

El 31 de desembre, Sabadell és Atletisme organitza la 8a edició Cap d’any Race! Aquesta cursa de 5 quilòmetres també compta amb curses per als més petits de 1000, 500 i 200 metres. El preu de la inscripció és de 12 euros i part de la recaptació es destinarà al fons solidari de l’entitat Sabadell Atletisme per als projectes solidaris que repercuteixen directament a les entitats de Sabadell amb la coordinació de l’Ajuntament i els serveis socials.

9. Cursa dels nassos

El 31 de desembre, tindrà lloc la 8a edició de la cursa dels nassos a Torroella de Montgrí. La prova compta amb una cursa de 5 quilòmetres per als més grans, un altre de 2,5 pels joves i una altre de 950 metres per als més menuts. Per participar cal aportar 1kg d’aliment de llarga conservació que serà recollit per Càritas Baix Ter, entitat col·laboradora del Banc dels Aliments.

10. La cursa dels Reis

El 5 de gener es celebrarà la cinquena edició d’aquesta cursa solidària de 5 quilòmetres amb curses per als més petits de la casa. L’objectiu de la cursa és recaptar 6000 euros que es donaran a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística. La passada edició, Corresolidaris va recaptar 5025 euros.

Afegeix un comentari nou