4 formes de col·laboració entre empreses i ONG

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

4 formes de col·laboració entre empreses i ONG

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

Segons un estudi de la Fundació Lealtad, les aportacions econòmiques i les accions de voluntariat han estat les principals formes de col·laboració entre empreses i ONG durant l'any 2012.

Fundació Lealtad ha elaborat un estudi sobre quines han estat les principals formes de col·laboració entre empreses i ONG durant l’any 2012 i ha arribat a la conclusió que, majoritàriament, les empreses han col·laborat amb les ONG amb aportacions econòmiques directes i voluntariat.

La Fundació Lealtad és una entitat sense afany de lucre que té per missió fomentar la confiança de la societat en les ONG per incrementar les donacions i col·laboracions que reben. Les empreses i particulars que ho desitgin poden demanar informació sobre les ONG amb qui vulguin col·laborar, que prèviament han estat analitzades per la Fundació Lealtad.

Principals formes de col·laboració entre empreses i ONG durant l’any 2012:

  • Aportacions econòmiques: un 62% de les accions que han fet les empreses han estat aportacions econòmiques directes i convocatòries d’ajuts socials.
  • Voluntariat: un 22% de les accions de les empreses han tingut a veure amb el voluntari corporatiu.
  • Accions de sensibilització: un 5% de les empreses han realitzat accions de sensibilització.
  • Donacions en espècie: un 5% de les col·laboracions de les empreses amb les ONG ha estat donacions en espècies.

La directora general de la Fundació Lealtad, Patricia de Roda, ha detallat que, malgrat l’actual context econòmic, la valoració econòmica de les col·laboracions ha estat de 2,3 milions d’euros, un 75% més que l’any 2011.

Les empreses i entitats privades reconeixen l’esforç de les ONG i el seu paper per canalitzar la solidaritat amb els col·lectius més afectats per la crisi econòmica

Segons l’estudi elaborat per la Fundació Lealtad, tres de cada deu col·laboracions s’han fet amb ONG que duen a terme projectes de foment d’ocupació per a persones en risc d’exclusió social i atenció als col·lectius més afectats per la crisi econòmica.

Afegeix un comentari nou