7 idees originals i exitoses per al marxandatge de la teva entitat

Ravalnet
Els jocs rumberos de l'associació Carabutsi. Font: Carabutsi
Els jocs rumberos de l'associació Carabutsi. Font: Carabutsi

7 idees originals i exitoses per al marxandatge de la teva entitat

Ravalnet

Resum: 

Crear productes que recullin l'essència del nostre projecte pot ser una bona opció per fer-ne difusió i captar fons.

La sostenibilitat econòmica és un dels majos reptes de les entitats. Subvencions i donacions acostumen a fer equilibris perquè els projectes socials siguin possibles. Podem complementar aquesta captació de fons amb productes que s'identifiquin amb els nostres valors de manera que la gent que ens doni suport pugui rebre un producte útil i ètic a canvi, a més de fer promoció de la marca.

Fem un recull d'alguns productes exitosos i originals per agafar idees i per mostrar opcions de consum social que aporten valor.

1. Els Jocs rumberos

Des de l'associació Carabutsi, que dinamitza i preserva la cultura de la comunitat gitana, van tenir una idea pionera: fer uns jocs reunits amb el motiu central de la rumba catalana, molt arrelada històricament a la comunitat. Conté un joc de cartes, un parxís i el joc de la roda, equivalent a l'oca, tots tres il·lustrats amb les personalitats més rellevants del poble gitano.

Els jocs, que són una eina per a la cultura comunitària, es poden adquirir a l'Ecomuseu Gitano de Barcelona (EMUGBA) i tenen un preu de 25 euros.

2. Des de Ghana, amb amor

Un llapis per Ghana és una organització que vol garantir l'educació i l'alimentació dels vint-i-quatre infants i joves que viuen a l'orfanat Ryvanz-Mia situat a Kpando. Per recollir donacions, quan poden, fan bosses, necessers, llibretes i gomes de cabell amb teles del mercat local, una forma també de dinamitzar el grup anant a comprar-les i cosint les diferents peces, que triomfen pels colors llampants característics de les teles africanes.

3. Regals que salven vides

El reconeixement d'Open Arms i del seu líder, Òscar Camps, va arribar amb la crisi dels refugiats, quan no donaven l'abast amb els rescats al mar. També amb el conflicte amb el govern italià, que no volia acollir el vaixell quan anava ple de persones rescatades. Per subvencionar les seves accions van posar en marxa la campanya de marxandatge 'Regals que salven vides' i per reivindicar el projecte van proliferar les tasses, dessuadores i samarretes amb el seu logotip.

4. Stop Mare Mortum

La plataforma ciutadana que lluita per evitar les morts de persones que intenten accedir a territori europeu també ofereix marxandatge com una forma d'ajudar a tirar endavant la iniciativa a la vegada que es visibilitza la vulneració dels drets humans. Productes tèxtils lliures d'explotació i fets amb teixits ecològics, però també calendaris, postals i xapes es poden trobar en els seus punts de venda o demanar per correu electrònic.

5. Ningú dormint al carrer

La Fundació Arrels també té una botiga amb samarretes, tasses, llibretes i molts d'altres productes com llibres, llibretes, carteres, fundes de coixins i fins i tot una làmpada feta a mà per persones en situació de sensellarisme i amb materials reciclats.

Els més característics són els que s'emmarquen en la campanya #Ningúdormintalcarrer, que cridava a no normalitzar que hi hagi 4.800 persones comptabilitzades sense llar només a la ciutat de Barcelona, 1.064 de les quals han de dormir al carrer.

6. Top Manta

Top Manta és una botiga de roba en la qual els productes són la seva font principal de finançament. Tot i així, són un exemple de com es pot fer marxandatge combinant disseny i valors, i aconseguint que un públic ampli triï samarretes amb el seu logotip i missatges reivindicatius com ara 'Legal clothes, illegal people' o l'internacional 'Black Lives Matter'.

7. La ciutat invisible

Aquesta llibreria cooperativa que té com a activitat principal la venda de llibres, però també de samarretes, ofereix samarretes i dessuadores de producció ètica amb dissenys gràfics propis reivindicatius i amb missatges cooperativistes, feministes i anticolonials contra la repressió.

Afegeix un comentari nou