Els desitjos de l'economia social i solidària per al 2020

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Les entitats desitgen una societat més cooperativa, amb inicitives de l'economia social i solidària com a base. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les entitats desitgen una societat més cooperativa, amb inicitives de l'economia social i solidària com a base. Font: Unsplash.
Espigoladors desitja un món més just i sostenible lluitant contra el malbaratament alimentari. Font: Rafael Coelho. Font: Font: Rafael Coelho.
Espigoladors desitja un món més just i sostenible lluitant contra el malbaratament alimentari. Font: Rafael Coelho.
Diomcoop ha creat la marca Diambaar, amb roba i complements de l'Àfrica negro. Font: Diomcoop. Font: Font: Diomcoop.
Diomcoop ha creat la marca Diambaar, amb roba i complements de l'Àfrica negro. Font: Diomcoop.
Dona Kolors és una firma de roba que neix amb la finalitat d’oferir una oportunitat laboral i económica a dones en situació d’exclusió social. Font: Dona Kolors. Font: Font: Dona Kolors.
Dona Kolors és una firma de roba que neix amb la finalitat d’oferir una oportunitat laboral i económica a dones en situació d’exclusió social. Font: Dona Kolors.

Els desitjos de l'economia social i solidària per al 2020

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

Cooperatives, fundacions i associacions escriuen la carta als reis perquè els desitjos per aquest 2020 es facin realitat.

A punt d’acabar l’any, les entitats socials i de l’economia social i solidària posen sobre la taula tota la feina feta, amb els objectius assolits i els que vindran aquest 2020. Associacions que lluiten contra la soledat no volguda de les persones grans, entitats que treballen contra el malbaratament alimentari i cooperatives que regularitzen la situació del col·lectiu manter i de les dones víctimes de tracta han escrit la carta als reis mags per complir tots els desitjos aquest 2020.

Amics de la Gent Gran

La soledat no desitjada és un fenomen que afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya. Des d’Amics de la Gent Gran desitgen que totes aquestes persones tinguin un acompanyament emocional i realitzin activitats de socialització per afavorir la seva autonomia, confiança i participació comunitària.

Per aquest 2020, l’entitat no només desitja seguir acompanyant a les 1.750 persones grans que visiten actualment, sinó també arribar a municipis on encara no tenen presència, a través del voluntariat, el treball en xarxa amb altres entitats i el respecte per les realitats territorials diverses.

Per això, l’entitat recorda que són necessàries polítiques públiques i d’acció social que situïn la soledat no desitjada al centre de l’agenda política, objectiu pel que treballen des de l’Observatori de la Soledat. Per últim, però no menys important, l’entitat desitja un 2020 sense edatisme ni estereotips sobre les persones grans.

Espigoladors

Per aquest 2020, des d’Espigoladors no volen demanar desitjos per a ells, sinó per a tots els infants i joves compromesos i inconformistes que estan sortint als carrers per lluitar per un món més just i sostenible. L’entitat creu fermament en que són aquests infants i joves els que poden transformar el món amb les seves idees creatives i és per això que porta 5 anys portant a terme el premi #elmenjarnoesllença.

El concurs empodera nens, nenes i joves perquè diguin la seva davant d’un repte ambiental, social i ètic d’abast mundial: el malbaratament d’aliments. A través del premi, Espigoladors rep centenars de contes i idees amb una enorme dosi de creativitat, innovació i originalitat, impregnats de la força dels qui somien sense barreres, per canviar-ho tot.

L’entitat desitja poder seguir escoltant les seves idees, escoltar moltes més i, fins i tot, poder ajudar-los a dur-les a terme. Per aquest 2020, Espigoladors busca col·laboradors que creguin que l’educació és l’eina de transformació social més potent i que vulguin apostar per fer més gran aquest projecte.

DiomCoop

Des de DiomCoop desitgen poder regularitzar a més persones vulnerables que es dediquen a la venda ambulant actualment. De cara a l’any vinent, l’entitat es proposa arribar a un total de 100 persones contractades.

La cooperativa desitja augmentar la contractació a les tres activitats que ofereix, serveis, moda i gastronomia, i que d’aquesta manera es millorin els projectes. Diomcoop també desitja sensibilitzar a la ciutadania sobre la realitat del col·lectiu de manters i que es pugui construir una societat cohesionada amb una convivència pacífica.

Dona Kolors

Des de Dona Kolors desitgen contribuir a la millora de la qualitat de vida de les dones que exerceixen o han exercit prostitució i/o són víctimes de tracta amb fins d'explotació sexual. L’entitat també desitja afavorir processos d’autonomia personal i d’inserció sociolaboral d’aquestes dones.

Pel 2020, Dona Kolors vol sensibilitzar a les pròpies dones de l'entitat, voluntariat i a la ciutadania en general, facilitant l’acostament a aquesta realitat diversa i canviant, afavorint el diàleg, la reflexió conjunta i la generació de pensament, creant aliances i cercant noves respostes.

El Far Cooperatiu

Aquesta nit, El Far Cooperatiu ha somiat un món ideal per al 2020. En aquest somni les persones eren menys competitives i més cooperatives i lluitaven per a crear un món més sostenible on viure-hi. Un lloc on creixien i es consolidaven les iniciatives de l'economia social i solidària, on es donava visibilitat a tota la diversitat de persones i tot era més respectuós. Per aquest 2020, la cooperativa desitja un món on el ritme frenètic del dia a dia doni pas a dedicar més temps a les persones que estimem i a nosaltres mateixos.

Afegeix un comentari nou