Abril d'estrenes a Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona: nova programació per l'impuls del cooperativisme

La Pera Comunicació SCCL
 Font: Heura Molina
L'espai de Bloc4BCN. Font: Coòpolis

Abril d'estrenes a Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona: nova programació per l'impuls del cooperativisme

La Pera Comunicació SCCL

Resum: 

El Bloc4BCN acull, des de fa unes setmanes, la nova seu de Coòpolis, l'Ateneu Cooperatiu de Barcelona. Aquest mes d'abril, la programació formativa ja es fa íntegrament al nou equipament.

Coòpolis estrena el mes d'abril a la nova instal·lació de l'Ateneu: el flamant Bloc4BCN, el pol cooperatiu més gran de l'estat. Aquest nou equipament no només acull les aules de formació i acompanyament de l'Ateneu Cooperatiu de Barcelona, sinó que dona resposta a una necessitat col·lectiva més gran: un espai on la promoció de l'economia social i solidària a Barcelona, però també a Catalunya, sigui l'eix principal de la seva escomesa.

Pel que fa a l'Ateneu, i després de la mudança, l'activitat ja s'ha reprès amb normalitat. Aquest mes d'abril s'estrenen les aules de formació i també els espais d'acompanyament. També els projectes incubats que rebran acompanyament de creixement i consolidació per part de les entitats que formen part de l'Ateneu han començat a allotjar-se.

La programació de formació i activitats ja bull. Aquest mes d'abril a Coòpolis trobareu, a més dels tallers cooperatius de cada mes, moltes formacions específiques com la de Fons de finanáment per projectes de l'ESS, o la de Capitalitzar la cooperativa a través de l'atur de les noves sòcies. El cercle d'Economies Feministes també ha programat noves formacions com la de Economia solidària i feminista: Rèpliques, impactes i xarxes del feminisme al món cooperatiu i solidari, Estratègies de detecció de l’assetjament a les organitzacions, o El síndrome de la impostora als projectes cooperatius, una multisessió que tindrà dues dates assenyalades.

El cercle de Migracions coorganitza amb la XES i Pam a Pam una sessió imprescindible sobre 'Com incorporar la perspectiva antiracista a les entitats de l’ESS'. El cercle també proposa una multisessió per totes aquelles entitats que vulguin reflexionar i revisar-se amb un acompanyament formatiu titulat 'És inclusiva la nostra organització? Incorporem les diversitats'.

Aquestes són algunes de les formacions que trobareu el mes d'abril a Coòpolis, però reviseu l'agenda ja que en trobareu moltes més que poden ser del vostre interès.

Coòpolis es muda

Aquest mes de març Coòpolis va tancar una etapa de 8 anys desenvolupant la seva tasca a l’espai del bloc 8 del recinte de Can Batlló. Un espai que al llarg d’aquests anys ha canviat molt, adaptant-se a les necessitats dels projectes i als nous reptes que any rere any es proposaven les entitats promotores. Amb l’obertura del Bloc4BCN es culmina el procés de construcció d’un ecosistema que té els seus fonaments en el cooperativisme i en l’impacte social positiu de l’entorn.

Els darrers mesos, les entitats que formen part de l’associació Bloc4 (Federació de Cooperatives de Treball, Confederació de Cooperatives i Coòpolis) han treballat amb molta intensitat amb les diferents administracions implicades (Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya) per fer possible aquest nou espai i equipament que guanya la ciutadania i els projectes transformadors de la ciutat.

Afegeix un comentari nou