Àmbit de la notícia
Econòmic

Amics de la Gent Gran fomenta una campanya perquè cap persona passi el Nadal en soledat

Entitat redactora
Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a
Dani Gallart
  • A l’actualitat, la soledat afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya. Font: Amics de la Gent Gran.
    A l’actualitat, la soledat afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya. Font: Amics de la Gent Gran. Font: Font: Unsplash.
  • Amics de la Gent Gran ha iniciat una Campanya de Nadal amb l’objectiu de captar fons i acabar amb el sentiment de soledat de la gent gran. Font: Unsplash.
    Amics de la Gent Gran ha iniciat una Campanya de Nadal amb l’objectiu de captar fons i acabar amb el sentiment de soledat de la gent gran. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.

La fundació organitza 19 dinars de Nadal a 15 ciutats de Catalunya amb unes 1.500 persones convidades. Les persones grans aniran acompanyades per persones voluntàries que els donen suport durant tot l’any.

Segons dades de l’Institut d’Estudis Catalans (IDESCAT), a Catalunya hi ha 780.500 persones vivint soles. D’aquestes, un 42,8% són majors de 65 anys.

Les persones expertes senyalen que la vida en soledat de la gent gran seguirà creixent, fruit de l’augment de l’esperança de vida dels homes, d’un major nombre de ruptures de parella abans de la jubilació i que cada vegada més persones arriben a l’etapa de la vellesa sense parella.

La soledat no volguda té un impacte dràstic sobre la salut física, mental i emocional que s’agreuja durant la vellesa, en la qual s’arriba a un procés de pèrdues associades al mateix cicle de la vida.

A l’actualitat, la soledat afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya, situació que s'intensifica al Nadal, degut a la nostàlgia i la tristor que suposa viure un Nadal en soledat.

Per aquest motiu, Amics de la Gent Gran ha iniciat una Campanya de Nadal amb l’objectiu de captar fons i acabar amb el sentiment de soledat i l’aïllament social que pateix la gent gran, tant al Nadal, com al llarg de l’any.

Les donacions es poden realitzar a través del portal de la campanya, per transferència bancària (La Caixa ES51 2100 0900 92 0211405107 o Banc Sabadell ES77 0081 1594 95 0001023206) o per telèfon trucant al 932 076 773.

 

Que cap persona passi el Nadal en soledat

Durant els mesos de novembre i desembre, la fundació reforça la seva acció social i posa en marxa diferents activitats. Per un costat, les persones voluntàries realitzaran una visita extra amb l’entrega d’un lot de Nadal. Es durà a terme amb 1.600 persones grans aproximadament, repartides per 13 comarques de Catalunya, que pateixen soledat.

D’altra banda, també es faran activitats de socialització per incentivar de nou la il·lusió per aquestes dates mentre se segueix creant una xarxa social amb totes elles.

Com a activitat estrella d’aquestes festes, Amics de la Gent Gran organitza un Gran Dinar de Nadal. Entre el dijous 12 i el dissabte 21 de desembre es celebraran a 15 ciutats de Catalunya 19 dinars amb unes 1.500 persones convidades entre persones grans i voluntàries que donen suport al llarg de l’any.

Aquests sopars donaran la possibilitat de compartir una estona de caliu humà i alegria que permeti a centenars de persones grans ser de nou partícips de la festivitat del Nadal.
 

Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que lluita des de 1987 contra la soledat i la marginació social de les persones grans, a través de l’acció de persones voluntàries que les acompanyen emocionalment cada setmana, així com a través de la sensibilització de la societat.

El passat 2018, va donar suport a 1.758 persones grans gràcies a la tasca desinteressada de 1.901 persones voluntàries i l’ajuda de 3.813 persones sòcies i donants, desenvolupant l’acció social a 36 municipis arreu de Catalunya.

Aquest 2019, la fundació ha publicat a l’Observatori de la Soledat l’estudi ‘La soledat no té edat. Explorant vivències multigeneracionals’. El document presenta un recull de vivències i reflexions sobre la soledat no desitjada de la ciutadania de diferents grups d’edat, des de l’adolescència fins a la vellesa.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari