Aprèn a impulsar la millor campanya de Giving Tuesday

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
El Giving Tuesday d'aquest any tindrà lloc el 3 de desembre, però ja s'estan organitzant sessions formatives per promocionar campanyes solidàries. Font: Unsplash. Font: Unsplash
El Giving Tuesday d'aquest any tindrà lloc el 3 de desembre, però ja s'estan organitzant sessions formatives per promocionar campanyes solidàries. Font: Unsplash.
Les marques, patents i models d'utilitat serveixen per mantenir la imatge d'una entitat i el seu prestigi en un sector. Font: Pixabay
L'activitat comptarà amb la ponència d'integrants d'entitats exemplars en campanyes solidàries. Font: Unsplash.

Aprèn a impulsar la millor campanya de Giving Tuesday

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El 19 de setembre s’organitza una sessió formativa que parlarà d’aspectes clau en l’èxit d’un projecte.

Un projecte atractiu, una plataforma de captació transparent i senzilla, unes xarxes socials actualitzades i uns canals adaptats que comptin amb creativitat. Aquests són els ingredients imprescindibles per a l’èxit d’un projecte solidari.

Per aprendre en aprofundiment com elaborar aquesta “recepta” i aconseguir així una campanya integrada amb resultats positius, l’equip organitzador de Giving Tuesday #UnDiaPerDonar, proposa aquest 19 de setembre una sessió formativa oberta a tots els públics.

L’activitat aplegarà membres de diverses entitats per donar a conèixer casos pràctics de campanyes d’èxit. L’objectiu és compartir experiències, idees i propostes d’acció per fomentar la participació de les organitzacions petites, mitjans i grans a través del treball conjunt i cooperatiu.

Entitats de referència

La sessió de ‘co-working’ comptarà amb la ponència d’integrants de la Fundació Ludàlia, guanyadora del concurs d’històries testimonials #JoDonoPerquè. L’entitat va rebre un total de 3.000 euros gràcies a la donació d’un dels guanyadors del concurs, en el qual van participar una vintena de persones explicant els motius pels quals donen aliments, sang, material, temps...

L’altra entitat que explicarà el seu cas és Un simple pas, impulsora de l’activitat SuperCroquet, en què van participar diversos restaurants i bars del barri de Sants i Les Corts. L’entitat, amb la col·laboració de diversos establiments, va aconseguir recaptar més de 1.000 euros, en el marc del Giving Tuesday, per a projectes d’atenció a persones sense llar, a la lluita contra la soledat de la gent gran i a la campanya de joguines per a infants de famílies amb dificultats econòmiques i socials.

Les dues campanyes van aconseguir els seus objectius a través de la plataforma de Giving Tuesday, que aquest any ha fixat per al 3 de desembre el #DiaPerDonar.

Bases de dades i ‘brainstorming’

L’activitat comptarà també amb una sessió formativa sobre la importància de les bases de dades, a càrrec de SalesForce, i en el qual es parlarà d’entitats expertes en la matèria.

Finalment, hi haurà un espai dedicat al ‘brainstorming’. S’organitzaran diversos grups de treball per pensar en idees factibles per maximitzar l’impacte dels projectes.

Inscripcions

Per assistir al taller, cal inscriure’s-hi prèviament a través de la seva pàgina web. La sessió tindrà lloc a l’Espai Jove Fontana, de 10 h a 13 h.

Afegeix un comentari nou