Barcelona acollirà el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores

Ravalnet
El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores s'ha presentat el 23 de juliol, a la seu del Grup Cooperatiu ECOS Font: XES
El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores s'ha presentat el 23 de juliol, a la seu del Grup Cooperatiu ECOS Font: XES
El  FSM de les Economies Transformadores tindrà dues estapes: una la primavera de 2019 i una altra el 2020 Font: XES
El FSM de les Economies Transformadores tindrà dues estapes: una la primavera de 2019 i una altra el 2020 Font: XES

Barcelona acollirà el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores

Ravalnet

Resum: 

La Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya i la xarxa internacional d'economia solidària RIPESS organitzen la trobada, que tindrà lloc l'any 2020 i aplegarà 10 mil persones dels cinc continents.

Les iniciatives que estan construint una alternativa al sistema econòmic i financer actual tindran una cita a Barcelona la primavera del 2020: el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores. Es tracta d'una evolució del Fòrum Social Mundial, que en la seva darrera edició va iniciar un procés de confluència amb altres moviments.

L'esdeveniment pretén revifar el diàleg entre institucions públiques, amb la perspectiva de coconstruir polítiques públiques que fomentin formes més humanes d'entendre l'economia, així com, marcar una nova agenda mundial des de les iniciatives que volen transformar l’economia.

Per organitzar el Fòrum, la XES i RIPESS compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament Treball, Afers Socials i Famílies, i de l'Ajuntament de Barcelona. Tots els agents implicats han presentat la iniciativa en una roda de premsa, el 23 de juliol al Grup Cooperatiu ECOS.

Fruit d'un procés de confluència a escala local i internacional

El darrer Fòrum Social Mundial va tenir lloc a Salvador de Bahia, el mes de març de 2018. S'hi va iniciar un procés de confluència entre els moviments, pràctiques, iniciatives i maneres d'entendre l'economia que busquen la transformació del sistema econòmic actual, més enllà de l'economia solidària. Aquest procés tindrà diverses etapes en tots els continents i culminarà en el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores de Barcelona.

A Catalunya, la primera etapa es tradueix en una trobada de tres dies la primavera de 2019. Aplegarà 500 representants de xarxes i moviments socials, grups de recerca universitaris i membres del municipalisme, que plantegin formes alternatives d'entendre l'economia. Serà una trobada de treball amb dinàmiques dirigides a desenvolupar nous processos de confluència a escala local i internacional. Serà també un preescalfament de cara a la celebració del Fòrum del 2020 i permetrà fixar objectius per tal de preparar el terreny a nivell internacional.

El FMS de les Economies Transformadores tindrà lloc la primavera del 2020 i hi participaran al voltant de 10 mil persones. Es preveu una setmana de xerrades i assemblees generals que interconnectin les economies feministes, el moviment agroecològic i de sobirania alimentària, els Comuns, l'economia solidària i les finances ètiques.

Afegeix un comentari nou