Campanyes de micromecenatge per fer front al coronavirus

Colectic
Autor/a: 
Montse Rosell
 Font: Instagram Marc_clotet
‘Jo em corono’ és lema de la campanya de micromecenatge per continuar la recerca i trobar ràpidament un tractament contra el coronavirus Font: Instagram
 Font: AUARA
Les ampolles de la campanya #AguaparaHospitalesCOVID1 es destinaran a l’equip sanitari i a les persones malaltes de diferents hospitals de l’estat espanyol Font: AUARA
 Font: Fundació Hospital Clínic
La Fundació Hopital Clínic vol recaptar 150.000 euros per a la investigació i per a l’assistència de pacients i les seves famílies Font: Fundació Hospital Clínic
 Font: Centre d'acollida ASSIS
ASSÍS vol aconseguir 30.000 euros que serviran per fer kits d’emergència per a les 1.200 persones que dormen al carrer a Barcelona Font: Centre d'Acollida ASSÍS

Campanyes de micromecenatge per fer front al coronavirus

Autor/a: 
Montse Rosell
Colectic

Resum: 

S’han llançat diferents crowdfundings per aconseguir donatius i fer front a les necessitats que ha generat la pandèmia.

Kits d’emergència per a les persones sense llar

Les persones sense llar són un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia del coronavirus. Per això, el centre d’acollida ASSÍS ha llançat la campanya #Jocuidoiemcuido amb la plataforma migranodearena.org que pretén aconseguir 30.000 euros que serviran per fer kits d’emergència per a les 1.200 persones que dormen al carrer a Barcelona.

Els kits inclouen mascareta, hidrogel desinfectant, guants, sabó, termòmetre, etc. Contenen, per tant, el material indispensable per a una higiene i protecció bàsica per evitar els contagis i que les persones que no poden confinar-se en una casa puguin protegir-se.

Programa d’emergència per ajudar a les famílies més vulnerables

El coronavirus està provocant un fort sotrac econòmic i social en moltes famílies, sobretot aquelles amb baixos ingressos i les monoparentals. Moltes d’elles no poden cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i atenció a la seva infància.

Save the Children, conscients de la situació de pobresa que viuen moltes famílies a l’estat espanyol, ha posat en marxa el programa d’emergència ‘Al teu costat’ per ajudar a 6.500 famílies. L’objectiu és que la infància tingui aliments bàsics, servei de suport psicològic i la possibilitat de continuar amb la seva educació.

Recursos sanitaris i per a la recerca

L’Hospital Clínic de Barcelona, amb un ferm compromís per la investigació del COVID-19 i en la cura i l’atenció de pacients, ha organitzat a través de la seva fundació una campanya de micromecenatge amb Migranodearena.org juntament amb l’Institut d´Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

Amb la campanya es pretenen recaptar 150.000 euros que es destinaran per una banda, a la recerca, per tal de trobar una cura que ajudi a frenar i combatre la malaltia. Per l’altra, a l’assistència de pacients i les seves famílies.

Moviment #joemcorono per frenar la pandèmia

‘Jo em corono’ és lema de la campanya de crowdfunding per continuar la recerca i trobar ràpidament un tractament contra el coronavirus per anar frenant així la pandèmia.

Amb més de 700.000 euros recaptats, la campanya compta amb la gran tasca de l’equip mèdic i d’investigació de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Així, els doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà han començat un assaig clínic pioner per frenar la transmissió del virus. A més, a través d’un altre projecte, un equip mèdic també està posant tots els esforços per desenvolupar una vacuna.

Adquisició i distribució d’aliments bàsics

En aquesta situació d’emergència, el Banc dels Aliments de Barcelona vol continuar repartint menjar a les persones més vulnerables seguint les recomanacions del Departament de Salut sobre el coronavirus. L’entitat ha creat una campanya d’emergència que permet fer donacions econòmiques per tal de col·laborar amb seguretat.

Les aportacions permetran adquirir i distribuir aliments bàsics, necessària per a la situació de precarietat alimentària que es troben moltes famílies.

Ampolles d’aigua per als hospitals

L’aigua és vida, i la necessitat de tenir-ne d’embotellada als hospitals ha fet que l’empresa social AUARA hagi engegat la campanya de micromecenatge #AguaparaHospitalesCOVID19. La iniciativa vol destinar les ampolles que comercialitza AUARA a l’equip sanitari i a les persones malaltes de diferents hospitals de l’estat espanyol, com el Vall d’Hebron de Barcelona. Les donacions han arribat ja vora les 117.000 ampolles.

Cada euro que es doni servirà per fer arribar 5 litres d’aigua embotellada a hospitals que tenen pacients amb COVID-19.

Salut de la població refugiada

Si el sistema sanitari espanyol és dels més ben valorats del món i amb la crisi del coronavirus pot arribar a nivells de saturació, les clíniques dels camps de persones refugiades es trobaran en un context molt més complicat. La situació també pot ser complicada per mantenir les mesures de prevenció, d’higiene o de confinament.

Per prevenir aquesta situació, l’ACNUR ha posat en marxa una campanya per recaptar 100.000 euros i prevenir l’expansió del coronavirus a les poblacions refugiades abans que sigui massa tard.

Afegeix un comentari nou