100 anys del Dia Internacional de les Cooperatives

Suport Tercer Sector - Econòmic
Guillem Llorens, president de Coopcat, s'encarregarà d'obrir la jornada. Font: Unsplash
Guillem Llorens, president de Coopcat, s'encarregarà d'obrir la jornada. Font: Unsplash.
El lema d'enguany és "Les cooperatives construeixen un món millor”. Font: Lleialtat Santsenca
El lema d'enguany és "Les cooperatives construeixen un món millor”. Font: Lleialtat Santsenca.

100 anys del Dia Internacional de les Cooperatives

Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

Enguany, Coopcat se suma a la commemoració del centè aniversari d'aquest esdeveniment a la Lleialtat Santsenca.

La Confederació de Cooperatives de Catalunya és l’entitat que agrupa i lidera tot el moviment cooperatiu a Catalunya. A més, és l’òrgan màxim d’interlocució d’aquesta tipologia d’entitats davant l’administració pública.

Fundada al 1984, els seus valors principals inclouen cooperació, autonomia, cohesió, participació, feminisme i vinculació al territori. Coopcat, nom pel qual es coneix a la Confederació, garanteix a més la representació pública del cooperativisme i d’aquest model d’organització a l’Agenda 2030, que reconeix de manera expressa el paper de los cooperatives en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El dia 1 de juliol és el Dia Internacional de les Cooperatives, que es celebra des de l’any 1923 —tot i que no va ser fins al 1995 que es va començar a celebrar de manera oficial. El clar objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer què son les cooperatives i quin és el seu paper essencial a la societat, a més de posar de manifest les funcions de representativitat que ja hem apuntat.

Enguany, Coopcat ha programat un acte pel mateix dia 1 que es celebrarà a la Lleialtat Santsenca i que comptarà amb la presència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Serà una jornada especial ja que suposarà el primer acte que es celebra de manera presencial des del moment que va començar la pandèmia de COVID-19.

La jornada s’iniciarà amb la presentació per part de Guillem Llorens, president de Coopcat, i que farà un balanç del cooperativisme a Catalunya per donar a la paraula al conseller Torrent. Posteriorment es llegirà el Manifest del Dia Internacional de les Cooperatives 2022, i es finalitzarà l’acte amb un petit concert.

Coopcat es troba molt il·lusionada en aquest acte ja que ha manifestat que suposa la tornada al punt de partida que el propi Guillem Llorens va assenyalar l'any 2018 a una entrevista realitzada a la web cooperatives de treball, i que es va veure pausat per les circumstàncies sanitàries ja conegudes: “cooperativitzar la societat”.

Afegeix un comentari nou