Dincat demana més subvencions per assumir l’augment del salari mínim

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dincat demana més subvencions per assumir l’augment del salari mínim

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

L’entitat alerta que els llocs de treball per a persones discapacitades estan en risc si els Centres Especials de Treball sense ànim de lucre segueixen rebent els mateixos recursos.

El Salari Mínim Interprofessional (SMI) ha pujat un 8% des de l’1 de gener i, tot i que Dincat Plena Inclusió i l’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat (AEES Dincat) ho celebren, han avisat que part dels llocs de treball existents per a persones discapacitades podrien desaparèixer si les administracions públiques no destinen més recursos als Centres Especials de Treball (CET) encarregats de la contractació del personal.

Les dues entitats han instat la Generalitat i el Govern de l’Estat espanyol a contemplar una dotació pressupostària per als CET que compensi l’augment ja vigent de la retribució mínima, que es situa en els 707,70 euros mensuals.

AEES Dincat estima que la pujada suposarà una despesa extra de 6,7 milions d’euros anuals per als CET que donen feina a més de 9.000 persones amb discapacitat greu, sobretot intel·lectual, a Catalunya.

“Es pot donar la paradoxa que una bona notícia s’acabi convertint en una molt mala notícia, ja que si no s’acompanya de recursos públics, pot acabar generant la pèrdua de llocs de treball”, ha afirmat la presidenta de Dincat Plena Inclusió, Rosa Cadenas.

Queixes per recursos precaris des del 2011

L’augment de l'SMI és la gota que ha fet vessar el vas per a Dincat i AEES Dincat. Les associacions lamenten que la inclusió laboral de les persones discapacitades rep “dotacions insuficients”.

Concretament, vinculen la situació precària del sector amb el bloqueig de subvencions per a noves persones treballadores amb discapacitat als CET i als retards en els pagaments de les administracions.

El president de l’AEES Dincat, Ramon Vives, ha aclarit que la pujada del sou mínim afectarà els CET sense ànim de lucre, ja que els lucratius contracten col·lectius amb discapacitat més lleu i els paguen salaris lleugerament superiors a l'SMI.

Afegeix un comentari nou