El 0,7% de l’Impost de Societats ja es pot destinar a finalitats socials

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
L'Impost de Societats es pot declarar des de l'1 de juliol. Font: Unsplash. Font: Unsplash
La declaració de l'Impost de Societats es pot presentar des de l'1 fins al 25 de juliol. Font: Unsplash.

El 0,7% de l’Impost de Societats ja es pot destinar a finalitats socials

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La casella es podrà marcar per primer cop a partir de l’1 de juliol sense que suposi cap despesa extra per a les entitats.

Per primera vegada, les empreses i entitats sense ànim de lucre obligades a pagar l’Impost de Societats (IS) tenen l’opció de destinar el 0,7% de la quota íntegra de l’IS a projectes socials.

La mesura anomenada ‘X Solidària’ es va aprovar al Congrés l’any passat i s’aplicarà per primer cop a partir de l’1 de juliol, quan comença el període per presentar la declaració fiscal de l’IS. El termini de presentació del model fiscal acaba el 25 de juliol, o el 20 si es domicilia el pagament.

Es tracta d’un mecanisme equivalent al que ja existeix amb l’IRPF i amb el qual el Tercer Sector atén més de 7 milions de persones, segons dades de la Plataforma de ONG d’Acció Social.

Les entitats interessades poden sumar-se a la iniciativa de manera voluntària i sense que els suposi cap despesa extra, marcant la casella 00073 del model 200 o la 069 del model 220 del seu Impost de Societats. Si es marca la casella, el 0,7% de la quota anirà a finançar activitats d’interès general considerades d’àmbit social. Si no es marca la casella, tota la quota es destinarà a finançar qualsevol partida dels Pressupostos Generals de l’Estat.

La iniciativa deriva d’una campanya que va impulsar la Plataforma d’ONG d’Acció Social i la Plataforma del Tercer Sector (PTS) amb l’objectiu de contribuir a millorar i enfortir la societat per fer-la més justa, inclusiva i igualitària.

Informacions relacionades:

L'Impost de Societats es pot presentar fins al 25 de juliol

La meva entitat està obligada a presentar l'Impost de Societats?

Afegeix un comentari nou