El Govern paga part del deute que manté amb els proveïdors catalans

Autor/a: 
Maite Torrents
 Font:
Font:

El Govern paga part del deute que manté amb els proveïdors catalans

Autor/a: 
Maite Torrents

Resum: 

El dia 20 el Ministeri d’Hisenda, per mitjà del Banc d’Espanya, va donar ordre de pagament dels 1.431 milions d’euros previstos en la primera fase de pagaments als proveïdors de la Generalitat.

El passat dia 20, el govern de l’Estat va efectuar el pagament corresponent al segon Pla de Proveïdors ICO que malgrat haver estat amb un retard considerable, ha permès que la Generalitat pogués saldar momentàniament el gran deute que tenia amb els seus proveïdors.

El total del deute pagat ascendeix a 1.431 milions d’euros, la majoria dels quals correspon a subvencions i factures d’entitats socials del Tercer Sector i una important suma a les farmàcies catalanes.

En aquest sentit, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya va confirmar el passat dia 20 haver rebut els 309 milions d’euros en concepte de pagament de les factures pendents -corresponents a novembre i desembre del 2012 i maig del 2013- que va transferir a les més de 3.100 farmàcies afectades.

En declaracions sobre el pagament del deute, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha manifestat la voluntat que des de les Administracions hi ha de continuar amb els programes socials de les entitats i l’atenció directa a les persones, en especial a les més vulnerables.

Des de la Taula del Tercer Sector es reclama un pla de pagament dels endarreriments per poder fer previsions i planificar les accions de labor social que les entitats duen a terme en aquests moments en què sorgeixen més desigualtats.

Tanmateix, la Taula té previst crear un Fons Solidari del Tercer Sector, dintre del projecte “Finan’3” creat aquest 2013, per donar un Servei d’Acompanyament Financer a les entitats i poder millorar la seva gestió financera i facilitar-los l’accés al crèdit.

Afegeix un comentari nou