El pressupost de Drets Socials arribaria als 3.612,3 milions d’euros

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Oscar Loro Castilla
 Font: Govern
Els nous pressupostos han d'abordar els grans reptes socials. Font: Govern de la Generalitat.
 Font: Canva
Els pressupostos de Drets Socials s'incrementen un 35% des de l'inici de la legislatura. Font: Canva.

El pressupost de Drets Socials arribaria als 3.612,3 milions d’euros

Autor/a: 
Oscar Loro Castilla
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

El Departament de Drets Socials vol incrementar el seu pressupost un 35% des de l’inici de la legislatura, arribant a 3.612,3 milions d'euros. També han anunciat noves millores per reforçar les prestacions socials.

L’increment de pressupost permetria la creació de més de 1.000 places addicionals en centres residencials i d'atenció diürna, també significaria una millora significativa en les prestacions socials destinades a persones vulnerables. A més, es podrien implulsar iniciatives com Barnahus i el programa Barris amb Futur, que es basa en la intervenció social per combatre desigualtats.

Campuzano, durant la presentació dels pressupostos, ha mostrat estar convençut de l'eficàcia dels recursos que s’inverteixen per abordar els grans reptes socials. També s'espera una millora salarial a les persones treballadores del sector i que es pugui donar més i un millor suport a les famílies en situació de vulnerabilitat, així com protecció a la infància en risc i facilitat per a l’emancipació juvenil.

Aquestes mesures, però, afirma La Confederació, són insuficients. En nota de premsa demanen la renovació de l'actual cartera de serveis socials per simplificar-la i fer-la més accessible, també recorden que no es reforma des del 2007. Afirmen que aquests pressupostos "condemnen al sector d’atenció a les persones, i per 15è anyconsecutiu, a un infrafinançament crònic del què serà molt difícil sortir-se’n".

El pressupost presentat es divideix en sis eixos estratègics que se centren en l'enfortiment de la xarxa de protecció contra la pobresa, l’ajuda social i l'impuls de la vida independent. Es destina un 60% del pressupost a la promoció de l'autonomia personal, un 24% a la lluita contra la pobresa i un 12% al suport a les famílies, atenció a la infància, adolescència i polítiques de joventut.

Altrament, s’han anunciat propostes com la modernització del departament, l'enfortiment de les aliances amb el món local i la col·laboració amb el Tercer Sector Social. L'increment de pressupost en aquests àmbits vol reflectir compromís per millorar les condicions de vida dels ciutadans i promoure una societat més justa i cohesionada.

Aquest increment pressupostari, segons Carles Campuzano, representa un pas significatiu en la lluita contra la pobresa i la desigualtat a Catalunya. La inversió en aquests àmbits crítics, afirma el conseller, no només millorarà la qualitat de vida dels ciutadans més vulnerables, sinó que també reforçarà el teixit social català.

Afegeix un comentari nou