El repte Oxfam Trailwalker es reinventa

Ravalnet
Oxfam Intermón llança la campanya 'Mou-te per aturar-lo!'. Font: Oxfam Intermón
Oxfam Intermón llança la campanya 'Mou-te per aturar-lo!'. Font: Oxfam Intermón
Oxfam Intermón afirma que en països empobrits la prevenció és vital per frenar la Covid-19. Font: Oxfam Intermón
Oxfam Intermón afirma que en països empobrits la prevenció és vital per frenar la Covid-19. Font: Oxfam Intermón

El repte Oxfam Trailwalker es reinventa

Ravalnet

Resum: 

Oxfam Intermón ha cancel·lat l'edició 2020 del desafiament esportiu Trailwalker, En canvi, ha engegat una altra iniciativa solidària i esportiva perquè les persones que surten a córrer facin donatius per frenar la Covid-19 en els països més pobres.

El 16 i 17 de maig havia de tenir lloc a Girona l'Oxfam Trailwalker. Els equips ja s'hi havien inscrit i havien començat a recaptar diners per proporcionar aigua neta i segura a famílies vulnerables d'Etiòpia. La cursa, però, s'ha hagut de cancel·lar per la situació d'excepcionalitat que s'està vivint per la pandèmia de la Covid-19. Ha passat el mateix amb l'edició que estava programada per al juny a Madrid.

Es tracta d'un desafiament esportiu que consisteix a recórrer en equips de quatre persones 100 km (també hi ha les opcions de 10 i 55 km) i aconseguir donacions econòmiques. Implantejable en temps de coronavirus. Però, ara que la ciutadania ja pot sortir a caminar i a córrer, Oxfam Intermón ha posat en marxa una nova versió de la iniciativa.

Sota el lema 'Mou-te per aturar-lo!', anima les persones que surten a córrer a fer-ho amb un objectiu solidari: frenar la Covid-19 en els països més pobres. Per participar-hi cal fer un donatiu i descarregar-se el dorsal. Un cop fet això, s'han de compartir les sortides a fer esport a les xarxes socials i llançar el repte a tres persones més, amb l'etiqueta #MuéveteParaPararlo.

Des d'Oxfam Intermón assenyalen que la Covid-19 no entén de fronteres, però sí de desigualtat i de pobresa: "En aquests moments, viure en un país en conflicte o amb un sistema de salut fràgil, converteix a qualsevol persona en extremadament vulnerable". Expliquen que la prevenció és clau per frenar l'expansió del virus. Per això, l'ONG treballa arreu del món amb l'objectiu d'atendre per 14 milions de persones. Camps de refugiats, de desplaçats o en poblacions ja molt afeblides per la falta d'aliments o per altres malalties és on estan destinant els esforços.

Afegeix un comentari nou