El sopar solidari de Fundesplai recapta més de 25.000€ a favor de la infància

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
L’acte ha consistit en un sopar solidari elaborat per la prestigiosa xef Ada Parellada. Font: Fundesplai. Font: Font: Fundesplai.
L’acte ha consistit en un sopar solidari elaborat per la prestigiosa xef Ada Parellada. Font: Fundesplai.
La xef ha ofert un menú inspirat en menjars dels cinc continents, fent referència a la proposta educativa ‘NuSOS per la ciutadania global’. Font: Fundesplai. Font: Font: Fundesplai.
La xef ha ofert un menú inspirat en menjars dels cinc continents, fent referència a la proposta educativa ‘NuSOS per la ciutadania global’. Font: Fundesplai.

El sopar solidari de Fundesplai recapta més de 25.000€ a favor de la infància

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’acte ha estat el punt de partida de la campanya ‘Prenem partit per la infància’, que pretén recaptar fons per atorgar ajuts o beques per a menjadors, colònies, activitats de lleure i reforç escolar per a infants en situació vulnerable.

Aquest passat 10 de desembre, Fundesplai ha organitzat el 4t Sopar Solidari a favor de la infància. En aquesta edició, la fundació ha recaptat un total de 26.470€ que aniran destinats a la campanya ‘Prenem partit per la infància’.

L’acte ha consistit en un sopar solidari elaborat per la prestigiosa xef Ada Parellada, guardonada el 2016 amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement per la seva trajectòria en el món de la restauració i per la difusió d'una alimentació saludable i sostenible.

L'acte ha reunit 150 persones, entre elles Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Anna M. Cuello, Regidora d'Acció Ambiental, Energia, Feminisme, LGTBI i Joventut de l'Ajuntament del Prat; Marta Mayordomo, Tinenta d'alcalde de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i Anna Figueras, assessora de l'Àmbit Social del Departament de la Presidència.

Parellada ha ofert a les persones assistents un menú inspirat en menjars dels cinc continents, fent referència a la proposta educativa ‘NuSOS per la ciutadania global’ que enguany s’està treballant amb els 104.000 infants de les escoles i esplais on Fundesplai està present.

Prenem partit per la infància

Els 26.470€ recaptats es destinaran a aquesta campanya que atorga ajuts i beques per a menjadors, colònies, activitats de lleure i reforç escolar per a infants en situació vulnerable. La campanya concentra tots els esforços educatius i socials per tal de revertir la situació d’una part molt important dels infants d’arreu del país.

Cristina Rodríguez, directora general de gestió i serveis de Fundesplai, va remarcar que “el 31,2% de menors de 18 anys a Catalunya viu en situació de risc de pobresa, el que representa que aquests infants veuen compromès el seu accés als serveis que no estan degudament coberts, com l’alimentació, l’atenció i l’educació en el lleure”.

Al 2018, Fundesplai va donar 18.407 ajuts i beques perquè els infants amb més necessitats socials accedissin al menjador, colònies, activitats de lleure i reforç escolar. Tot i la gran quantitat d’ajuts i beques atorgats i el suport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Ministeri de Sanitat i els diferents ajuntaments i entitats, les xifres encara indiquen una situació de vulnerabilitat per molt infants.

Per aquest motiu, Fundesplai convida tothom a participar pels drets i la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes fent-se voluntari, soci o fent una aportació econòmica a través del web o trucant al 93 551 17 71.

Afegeix un comentari nou