Business with Social Values: promovent oportunitats de negoci entre entitats socials i empreses

Suport Tercer Sector – Fundesplai
El Business with Social Values posa en contacte empreses socials i mercantils. Font: BWSV
El Business with Social Values posa en contacte empreses socials i mercantils. Font: BWSV
El BWSV ha arribat enguany a la sisena edició. Font: BWSV
El BWSV ha arribat enguany a la sisena edició. Font: BWSV

Business with Social Values: promovent oportunitats de negoci entre entitats socials i empreses

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

A través d'aquesta iniciativa, es pretén que les empreses mercantils puguin conèixer la tasca dels centres especials de treball i apostar pels seus serveis.

Des de fa sis anys, la fundació Icaria Iniciatives Socials organitza a Barcelona el Business with Social Values (BWSV), un esdeveniment anual que, com indica el seu nom, vol ser un espai on incentivar els "negocis amb valor social" entre organitzacions del tercer sector i el món empresarial i promoure la Responsabilitat Social Corporativa. Maria José Pujol, directora de l'entitat, ens parla sobre aquest projecte que va celebrar la darrera edició el 20 de desembre passat.

Amb quin objectiu va néixer el Business with Social Values?

Aquesta trobada va néixer per poder realitzar reunions comercials entre empreses mercantils i entitats socials a fi i efecte que aquestes puguesim aconseguir nous clients, augmentar la facturació i així poder millorar l’estabilitat econòmica que havia estat perjudicada per la retallada de les subvencions.

Què han pogut trobar les empreses convencionals que s’hi han apropat enguany a aquest congrés?

Les empreses han tingut l'ocasió de trobar 148 proveïdors socials de 54 activitats econòmiques diferents. També s'han realitzat conferències i un àpat gratuït ofert per xefs solidaris. Enguany, en total hi han pres part 148 iniciatives socials i 316 compradors.

Què aporta a una empresa el fet de contractar serveis amb Centres d’Inserció de Treball i/o entitats d’inserció?

Sostenibilitat social tangible. La Responsabilitat Social Corporativa s'ha de transformar en "coses" pràctiques i, a través d'una activitat ordinària com és la compra de serveis, es contribueix a apaivagar la pobresa. Les compres de serveis aporten més facturació i aquesta es transforma en més contractació de persones en risc d'exclusió.

Molts cops, ONG i administracions tenen pendent apostar per aquest tipus de proveïdors. També hi participen?

Les grans ONG, institucions i administracions publiques ja hi venen i participen també com a compradors.

Quin balanç feu d’aquesta darrera edició?

Satisfacció per poder contribuir a obrir oportunitats perquè totes les entitats no lucratives que treballem per evitar l'exclusió social mitjançant la feina puguem trobar més clients . Això ens donarà mes estabilitat econòmica i, potser, permetrà noves contractacions laborals. Aquesta ha estat la millor edició i crec que, després de sis anys, el Business with Social Values es un clàssic en alça.

Afegeix un comentari nou