L’Institut Català de les Dones presenta la convocatòria de subvencions a entitats

Suport Tercer Sector - Econòmic
La primera línia presentada per l’Institut Català de la Dona va ser la millora de les condicions de vida de les dones en situacions de desigualtat. Font: Freepik
La primera línia presentada per l’Institut Català de les Dones va ser la millora de les condicions de vida de les dones en situacions de desigualtat. Font: Freepik.
Segons la secretària general del Departament d'Igualtat, les bases de la convocatòria apareixeran a finals de juliol. Font: Freepik
Segons la secretària general del Departament d'Igualtat, les bases de la convocatòria apareixeran a finals de juliol. Font: Freepik.

L’Institut Català de les Dones presenta la convocatòria de subvencions a entitats

Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

Durant l'acte es va assegurar que la convocatòria arribarà a principis de setembre i que inclourà projectes iniciats des del gener de 2022 fins al juny de 2023.

El Departament d’Igualtat i Feminismes (IFE) i l’Institut Català de les Dones (ICD) van presentar el passat 18 de juliol, mitjançant una sessió telemàtica, la convocatòria de les subvencions a entitats de l’any 2022, i van avançar alguns aspectes respecte a les de l’any 2023.

L’acte va estar encapçalat per Georgina Oliva, secretària general del Departament d’Igualtat, que va avançar que —tot i que les bases apareixeran a finals de juliol— la convocatòria arribarà la primera setmana de setembre, recollint així una reclamació habitual de les entitats perquè aquesta no aparegués al mes d’agost.

Oliva també va destacar que la resolució de les subvencions atorgades es produirà probablement la darrera setmana del mes de desembre. Un fet molt remarcable és que la secretària general va insistir en què “aquesta convocatòria podrà incloure projectes iniciats des de l’1 de gener de 2022 i que es desenvolupin fins al 30 de juny de 2023. A més, cap a l’octubre apareixerà la convocatòria pels anys 2023-2024, perquè s’ha decidit que aquestes siguin bianuals”.

Per la seva banda, Meritxell Benedí, presidenta de l’Institut Català de la Dones, va remarcar que “els terminis seran els mateixos que a la convocatòria de l’IFE, però la convocatòria serà independent. Malgrat que operativament ens trobem davant de dues convocatòries, el calendari serà el mateix”.

Respecte a les línies, va destacar que “no hi haurà una línia per a la lluita contra les violències masclistes perquè aquesta línia s’ha passat a la Conselleria d’Igualtat i Feminismes i, per tant, la responsable d’aquesta línia i les actuacions serà la directora general d’Erradicació de les Violències Masclistes”.

La primera línia presentada per l’ICD va ser la “millora de les condicions de vida de les dones en situacions potencials de major desigualtat i/o exclusió” on es finançaran tant projectes com activitats; la segona línia es referirà a “la promoció de la igualtat de gènere en diferents àmbits”, i igualment es finançaran projectes i activitats. Finalment, a la tercera línia només es finançaran “activitats de promoció de participació de les dones”.

La sessió va acabar instant les entitats a seguir aquesta convocatòria i a recórrer a un manual que publicarà el mateix Departament d’Igualtat i Feminismes per conèixer profundament totes les línies de finançament, així com el procediment per accedir a les subvencions incloses.

Afegeix un comentari nou