Jaume Torrabadella: “Cada bitllet de La Dooble dona dret a dos premis independents”

Fundació Pere Tarrés - Transversal
La Dooble es basa en dos sortejos per atorgar premis individuals i col·lectius. Font: Freepik.
La Dooble es basa en dos sortejos per atorgar premis individuals i col·lectius. Font: Freepik.
Jaume Torrabadella a la presentació de La Dooble. Font: Loteries de Catalunya
Jaume Torrabadella a la presentació de La Dooble. Font: Loteries de Catalunya

Jaume Torrabadella: “Cada bitllet de La Dooble dona dret a dos premis independents”

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La nova iniciativa de Loteries de Catalunya vol ajudar a entitats sense ànim de lucre a vendre les seves participacions en un doble sorteig.

La Dooble és la nova versió de les clàssiques participacions que venen les entitats cada Nadal. Loteries de Catalunya ha repensat aquesta tradició per tal de promoure un doble sorteig, on cada bitllet pot guanyar dos premis independents, a la vegada que posa al servei de les entitats els seus canals per fer les vendes en remot.

Unes 500 entitats sense ànim de lucre ja s’hi han sumat, i Jaume Torrabadella, director de Loteries de Catalunya, estima que la xifra pot triplicar-se abans del sorteig. Parlem amb Torrabadella per conèixer més sobre el funcionament de La Dooble i com se’n poden beneficiar les entitats socials.

Com neix la iniciativa de promoure La Dooble i quin objectiu persegueix?

En el context d'entitats i clubs amb tradició de fer participacions de loteria per Nadal neix La Dooble, tot responent a una demanda per part d’entitats i clubs de Catalunya, principalment de l’àmbit esportiu i cultural, que tenint aquesta tradició de fer participacions de loteria per Nadal volen tenir una alternativa catalana a la loteria estatal i que La Grossa de Cap d’Any, per les seves característiques tècniques, no acaba de satisfer.

I una vegada vàrem decidir dissenyar una loteria catalana de bell nou, vàrem fer-ho pensant a millorar al màxim l’experiència de gestió del joc per part de les entitats i clubs que hi participen, com per exemple fent-nos càrrec directament del pagament de premis o ajudant-los a vendre les seves participacions a través dels nostres canals de venda oficials.

Ens podria explicar en què consisteix el doble sorteig?

Com molt bé dieu en realitat La Dooble són dos jocs en un, o millor dit un joc amb doble sorteig. Això vol dir que cada bitllet té dos números que donen dret a dos premis independents, i per tant, quan una persona compra una participació de La Dooble pot guanyar dues vegades. El primer número és únic per cada bitllet o participació i opta a algun dels més de mil premis individuals. Hi ha un primer premi d’1.000.000 €. Mai cap joc de participacions ha donat un premi d’1.000.000 € a una persona jugadora individual.

El segon número és un número exclusiu de cada entitat i apareix en totes les participacions que aquesta vengui. Si aquest número resulta premiat totes les persones guanyadores es repartiran, a parts iguals, un pot que dependrà de les vendes totals. A més, cap d’aquests premis quedarà mai desert perquè només entren en el bombo els números que hagin estat venuts.

Quin és el paper de les entitats en La Dooble?

Per poder fer participacions de La Dooble, les associacions, clubs esportius i altres entitats sense ànim de lucre han d’estar inscrites en un dels registres oficials de Catalunya, el Registre d'entitats del Departament de Justícia o en el Registre d’entitats esportives de la Secretaria de l’Esport, i, inscriure’s al portal inscripció.ladooble.cat. Un cop inscrites i autoritzades, poden distribuir participacions mitjançant talonaris de 25 unitats, de la mateixa manera que ho fan amb la loteria estatal.

Quins beneficis obtenen les entitats que participen en la distribució de La Dooble?

Els beneficis principals per les entitats i els clubs són relatius a la gestió de les participacions. Nosaltres entenem que malgrat la tradició de fer participacions, aquesta és una activitat que els hi és aliena i en el moment de dissenyar el joc hem procurat estalviar-los els principals inconvenients, i, fins i tot despeses associades. Estalviem feina i despeses sense perdre o fins i tot millorant la productivitat en la gestió de les participacions, per tal que les entitats i clubs col·laboradors només hagin de dedicar-se a la seva activitat principal i que li és pròpia.

Loteries de Catalunya prové sense càrrec els talonaris de participacions personalitzades amb el nom de l’entitat i el donatiu que aquesta demani. També habilitem els més de 2.000 terminals que tenim per tot el territori i els nostres canals de venda en línia per ajudar a vendre les participacions de cada entitat a simpatitzants remots. I per sobre de tot, paguem directament totes les participacions premiades des dels nostres canals habituals. Però millor encara per l’entitat, si queden participacions no cobrades, retornem el romanen de premis no reclamats a l’entitat que ha venut la participació.

Quantes entitats han participat fins ara i quantes preveieu que acabin sumant-s’hi?

A data d’avui, s’han sumat a La Dooble 500 entitats sense ànim de lucre, i, tenim previst que arribem a la xifra de 1.500.

On es pot comprar un número de La Dooble?

Les entitats i clubs poden vendre les seves participacions físiques de la manera tradicional, però la gran novetat de La Dooble és que qualsevol persona jugadora, des de qualsevol punt de venda de Loteries de Catalunya, o per internet a loteriesdecatalunya.cat o a la nostra app, pot també comprar una participació d’una entitat concreta amb el seu donatiu associat. A tal efecte hem habilitat un buscador en els terminals i en la web, o es podrà trobar fàcilment el número de cada entitat o club.

I per descomptat, en finalitzar el sorteig, Loteries de Catalunya transferirà a les entitats que correspongui els donatius que hagin obtingut per la venda de les seves participacions a través dels seus canals de venda.

On i quan es coneixeran les persones i entitats guanyadores del joc?

El primer sorteig de La Dooble se celebrarà el 20 de desembre del 2022, moment en el qual es podran conèixer els números guanyadors i les entitats o clubs que hagin repartit aquests números.

El compromís social de Loteries de Catalunya va en augment?

Els beneficis de La Dooble, com tots els de Loteries de Catalunya es destinen de manera íntegra al suport de projectes socials que es canalitzen a través del fons de loteries per a la prosperitat i la cohesió social. Al llarg de la seva història, l'entitat ha destinat més de 285 milions d’euros a diferents programes per col·lectius vulnerables de la societat catalana.

Afegeix un comentari nou