L’Agència Tributària adverteix d’un nou intent de “PHISING”

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:

L’Agència Tributària adverteix d’un nou intent de “PHISING”

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

L’Agència Tributària adverteix als contribuents que no envia correus electrònics demanant dades econòmiques.

El Phising és un enviament de correu electrònic que aparenta provenir de fonts fiables i intenta obtenir dades confidencials dels usuaris. D’aquesta forma, l’enllaç que surt al correu electrònic, porta l’usuari a pàgines web falsificades i els demana dades confidencials.

L’Agència Tributària ha detectat un nou frau d’Internet mitjançant un correu electrònic amb el logotip de l’AEAT demanant dades de targetes de crèdit per abonar devolucions.

L’AEAT adverteix que mai envien un correu electrònic per demanar dades econòmiques i que no paga cap devolució amb abonament a targetes de crèdit.

El frau consisteix en l’enviament d’un correu electrònic on, suplantant l’AEAT, es comunica al contribuent que té una devolució tributària pendent i el redirecciona a una pàgina web que imita a la de l’Agència Tributària. Un cop l’usuari ha obert la pàgina, trobarà un formulari on se li demanaran les dades de la targeta de crèdit o dades personals.

Alhora, l’Agència Tributària vol advertir que els dominis que figuren a la falsa pàgina web no correspon a l’AEAT. Els dominis reals de l’Agència Tributària són: www.aeat.es , www.agenciatributaria.es i www.agenciatributaria.com .

A més, l’accés a la seu electrònica es fa a través dels dominis: www.agenciatributaria.gob.es , www1.agenciatributaria.gob.es, www2.agenciatributaria.gob.es, www2.aeat.es, www3.aeat.es, www4.aeat.es, www5.aeat.es i aeat.es.

L’Agència Tributaria ha tingut constància, també, que els contribuents han rebut cartes que els demanen una determinada suma de diners, per procedir al Registre d’operadors intracomunitaris (ROI).

L’organisme ha assenyalat que ni l’Agència Tributària ni cap institució de la Unió Europea, cobren cap import pel registre al ROI, ja que qualsevol alta, baixa o modificació es pot realitzar mitjançant el model 036.

Llegir més

Afegeix un comentari nou