L’Ajuntament de Barcelona incorpora criteris socials per triar les entitats financeres amb qui treballar

Suport Tercer Sector – Fundesplai

L’Ajuntament de Barcelona incorpora criteris socials per triar les entitats financeres amb qui treballar

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Per primer cop, el consistori ha tingut en compte clàusules socials i contràries als paradisos fiscals a l’hora de seleccionar les ofertes de finançament i ha començat a treballar amb banca ètica i cooperatives de crèdit.

Caixa d’Enginyers, Fiare Banca Ètica i BBVA són les entitats amb qui, durant aquest mes de desembre, l'Ajuntament de Barcelona ha contractat préstecs per import total de 156 milions d'euros.

Com a novetat, el procés de selecció ha inclòs criteris socials i també clàusules de caràcter obligatori, com el compliment de la Declaració Responsable sobre Paradisos Fiscals.

Les ofertes presentades s'han avaluat en un 70% en funció del preu ofert i en un 30% en funció de clàusules que fan referència a polítiques d'habitatge social. Entre aquestes figuren, per exemple, el nombre d'habitatges venuts o amb els quals s'han arribat a convenis amb les administracions respecte al nombre d'habitatges en actiu, o el finançament d'habitatges de protecció oficial, entre d'altres.

El consistori ha signat un préstec de 10 milions d’euros amb la Caixa d’Enginyers, un de 2,5 milions d’euros amb Fiare Banca Ètica i un altre de 143,5 milions d'euros amb BBVA.

"Totes aquestes entitats han hagut de declarar que no tenen diners de manera il·legal en paradisos fiscals. Només BBVA ha anunciat que sí que té diners a les Illes Caiman, però que els té en condicions legals", ha assenyalat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, qui ha destacat també el fet que a través dels nous criteris s'ha pogut “fer pública una condició que no es coneixia”.

L’Ajuntament ha anunciat l’objectiu d’incorporar i potenciar la banca ètica i les entitats de l’economia social en la seva gestió financera i diversificar les entitats amb qui treballa. En aquesta línia, l’Ajuntament ja ha obert comptes a Fiare, Triodos Bank i Caixa d’Enginyers

Afegeix un comentari nou