L’informe de Triodos Bank 2011

Autor/a: 
Montserrat Garcia

L’informe de Triodos Bank 2011

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Resum: 

Cada cop és més comú que els usuaris d’entitats bancàries estiguin conscienciats a l’hora d'invertir o demanar un crèdit a bancs ètics. Triodos Bank és un exemple de banca ètica que ha presentat online el seu informe anual 2011. Aquesta memòria ens detalla que l’entitat no ha fet més que créixer des que es va establir a Espanya.

Triodos Bank és una entitat bancària expandida a cinc països europeus, a més dóna serveis a altres països a través de fons o microcrèdits. Aquesta entitat disposa d’una gran varietat de productes financers però a diferència dels bancs tradicionals, Triodos aporta idees ètiques i sostenibles a través dels seus sectors d’actuació: social, cultural i naturalesa i medi ambient. Els usuaris de l'entitat amb els seus estalvis financen iniciatives que beneficien els tres sectors.

En el seu setè aniversari d’implantació a Espanya, Triodos Bank va presentar la memòria anual de 2011 que ha seguit el model d’informes de Global Reporting Initiative (GRI) i que ha obtingutuna qualificació màxima de nivell A+.

Aquest informe, destaca el creixement que ha generat l’entitat durant l'últim període en què s'han adherit 32.000 persones més com a clients. A mes, s’han beneficiat de la cartera de crèdit 10.331 persones a diferència dels 4.818 de l’any anterior, amb un total de 564 milions d’euros destinats al crèdit. Els usuaris estalviadors han confiat els seus diners a Triodos Bank i han fet incrementar un 58% la partida d’estalvi amb un total de 528 milions d’euros.

D’altra banda, l'entitat és gestionada internament de forma responsable. L'órgan de govern té cura de l’impacte ambiental reduint els costos de manteniment, tant els de consum com els de despesa d'energia. La seva política de recursos humans va fer que augmentés la plantilla de treballadors un 31,6%.

Finalment, alguns exemples de les activitats de finançament que porten a terme en els àmbits en què treballen són:

  • A través de les operacions de préstec i inversions en l’àmbit cultural, un total de 6,8 milions de persones van gaudir l’any anterior dels teatres i museus a tota Europa.
  • En el sector de naturalesa i medi ambient es va finançar l’extensió de terra cultivada per les explotacions agrícoles, de manera que van poder produir 18 milions de racions alimentàries en el 2011 i un total de 16.500 persones van poder dur a terme una dieta saludable durant un any.
  • En el sector social es va finançar una empresa de teixidors amb l’objectiu d’incrementar la plantilla amb 23 treballadors amb problemes d’aprenentatge. La seva inserció ha estat beneficiosa per a ells tant en l'àmbit laboral com en el social.

Comentaris

-Una horrible consecuencia de nuestro modelo es que empresas irresponsables compiten en igualdad de condiciones con empresas éticas y comprometidas- Christian Felber. Impulsor del movimiento por una economía del bien común Triodos podria ser una empresa pionera en aplicar la EBC Ramón, Laura,Begoña. Coordinación EBC (B)

Gràcies per compartir aquesta informació. Salutacions!

Afegeix un comentari nou