La 41a Cursa El Corte Inglés omple Barcelona de solidaritat amb 46.283 persones

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Al llarg de totes les edicions, ja són 2.409.838 persones les que han corregut la cursa. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Al llarg de totes les edicions, ja són 2.409.838 persones les que han corregut la cursa. Font: Unsplash.

La 41a Cursa El Corte Inglés omple Barcelona de solidaritat amb 46.283 persones

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

L'edició d'enguany ha donat suport a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que ajuda els infants malalts de càncer.

El passat diumenge 7 d’abril es va celebrar la 41a Cursa El Corte Inglés. Amb un total de 46.283 persones, la prova es consolida com una de les curses més multitudinàries d’arreu del món.

L’edició d’enguany s’ha corregut a favor de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que treballa per ajudar els infants malalts de càncer i per oferir suport a les famílies en tot el procés de la malaltia.

Amb un total de 10,639 km i la pujada i baixada a Montjuïc, Mourad El Bannouri i Miriam Ortiz van guanyar la cursa, amb rècord de la prova en ambdues categories.

Amb aquesta victòria, Ortiz es col·loca en segona posició del rànquing històric de la cursa en categoria femenina, empatada amb Joaquima Casas i Eva Sanz, a una victòria de Núria Pastor.

L’organització també ha estrenat un nou circuit, amb una arribada més fluïda, que ha retallat el recorregut anterior en 127 metres. La cursa ha mantingut l’entrada a meta a Plaça Catalunya, però enlloc d’entrar dins la plaça, ha finalitzat a l’alçada del monument a Francesc Macià.

Una cursa sempre solidària

Coincidint amb el seu 30è aniversari, la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia ha estat l’entitat adherida a la cursa. La fundació ajuda els nens i nenes malalts de càncer i les seves famílies a través de programes d’atenció social, organitzant activitats i sortides o ajudant a la integració psicosocial de tot el jovent que ha superat un càncer durant la seva infància.

Tot aquest treball es duu a terme gràcies al suport incondicional del voluntariat, que ajuda l’entitat en tots els àmbits, proporciona joc i companyia als infants malalts i facilita moments de descans als seus familiars.


La cursa en xifres

Al llarg de totes les edicions, ja són 2.409.838 persones les que han corregut la cursa.

Per tercer any consecutiu, el nombre de dones (23.374) supera el d’homes (22.909), així que es confirma la prova com a referencial en paritat dins el calendari de proves atlètiques.

També cal destacar que, amb 9.800 inscrits, la franja d’edat dels 20 als 29 anys és la que més participants ha registrat, una dada que exemplifica la transversalitat de la cursa, amb una participació cada vegada més jove.

Afegeix un comentari nou