La convocatòria general de subvencions de Barcelona creix un 8%

Colectic
L'estudi ha analitzat només una convocatòria que suposa la partida més gran de les subvencions. Font: Ecoindústria
L'estudi ha analitzat només una convocatòria que suposa la partida més gran de les subvencions. Font: Ecoindústria

La convocatòria general de subvencions de Barcelona creix un 8%

Colectic

Resum: 

Ho posa de manifest un estudi elaborat per la Fundació Ferrer i Guàrdia amb el suport del Consell d’Associacions de Barcelona. L'informe conclou també que cada vegada més entitats opten al finançament públic.

La sisena edició de l'estudi porta com a títol 'Diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l’Ajuntament de Barcelona 2018', i ha estat realitzat comptant amb la coordinació de l’Oficina Central de Subvencions d'aquest consistori.

Segons l'estudi de la Fundació Ferrer i Guàrdia i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), el pressupost destinat a finançar activitats i projectes de ciutat i de districte en el darrer any va ser de 22,6 milions d’euros. Aquests projectes han estat duts a terme majoritàriament per les associacions de la ciutat.

L'estudi ha analitzat només una convocatòria que suposa la partida més gran de les subvencions, corresponent al 67,5% del pressupost. El global de les subvencions puja a 33,5 milions d’euros.

Un total de 6.483 projectes es van presentar a la convocatòria de subvencions del 2018. Van rebre recursos públics el 73,7% de les sol·licituds, amb una mitjana dels imports atorgats de 4.599,5 d’euros.

Els àmbits temàtics que han disposat d’una major partida pressupostària són els de Cultura (28,2%), Esports (15,5%) i Infància (11,8%). Pel que fa als districtes que han rebut més finançament, aquests són el de Sant Martí (15,4%), el de Sants-Montjuïc (14,8%) i el de Ciutat Vella (12,8%).

D'altra banda, el nombre d’entitats que s'han presentat a les subvencions ha crescut un 1% en comparació a l'any 2017, situant-se en 2.786 entitats. El 21,3% de totes aquestes no havien sol·licitat subvencions en aquella edició.

Pots consultar l'informe al web del CAB.

Afegeix un comentari nou