La cooperativa de salut Cos recapta fons per ampliar serveis

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
La campanya d'emissió de títols acabarà el 31 de desembre Font: Pixabay
La campanya d'emissió de títols acabarà el 31 de desembre Font: Pixabay
Imatge de la campanya anomenada #CosCreix Font: Cos
Imatge de la campanya anomenada #CosCreix Font: Cos
Una quarta part del cost del local es finançarà a partir dels títols participatius Font: Cos
Una quarta part del cost del local es finançarà a partir dels títols participatius Font: Cos

La cooperativa de salut Cos recapta fons per ampliar serveis

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La campanya de títols participatius #CosCreix servirà per obrir un nou local a Barcelona amb el doble d’espai per oferir noves especialitats mèdiques, com servei d’ontologia i ginecologia.

La cooperativa de salut Cos ha engegat una campanya de títols participatius, anomenada #CosCreix, per recaptar els fons necessaris per obrir un nou local al barri de Gràcia de Barcelona. La nova seu serà el doble de gran que l’actual, situada també a Gràcia des de fa sis anys, i serviria per incorporar noves especialitats mèdiques, entre les quals, servei d’odontologia, ginecologia, infermeria, pediatria i digestologia.

Amb el nou local passarien de tenir cinc sales a tenir-ne 12. El nou centre mèdic disposarà d’un box d’odontologia, de dues sales de formacions adaptables al treball amb equip i una sala amb mirall unidireccional per a formació i investigació, entre d’altres.

A més, s’ampliaran els grups terapèutics, amb un servei de teràpia sistemàtica grupal –ara ja amb el nou grup El Refugi, per persones que han treballat amb persones refugiades, i el grup La Capsa, per a persones que han estat víctimes d’abusos sexuals durant la infància.

“La idea és continuar sumant complicitats i afegir noves especialitats a mesura que sorgeixi la necessitat”, explica Mireia Bosch, membre de la cooperativa. “Volem disposar de l’espai que ens permeti desenvolupar el model clínic que hem gestat durant aquests primers anys”.

Obrirà a la primavera

Ja es tenen les claus del local i ara estan acabant de tramitar les llicències i de planejar les obres d’adequació. “Esperem tenir el local obert de cara a la primavera, el mes de març o d’abril com a molt tard”, assenyala Bosch.

Fins ara, ja s’han venut una setantena de títols, és a dir, ja s’han recaptat 100.000 dels 200.000 euros que proposa la cooperativa, que ha fixat el 31 de desembre com a data límit per emetre títols. “A banda, tenim un centenar de persones interessades a comprar-ne i que ens han demanat informació de com fer-ho”, apunta Bosch. A més, algunes persones ja s’hi ha sumat com a sòcies simpatitzants.

L’emissió dels títols participatius, adreçats a particulars i empreses, permetrà finançar el 27% del projecte. Un 21% dels diners vindrà de les aportacions dels socis i el 52% restant, d’un préstec a llarg termini garantit per avals personals.

La persona, al centre de la seva salut

La campanya, amb l’eslògan “Quan el cos creix, la roba et queda petita”, posa de manifest la necessitat d’un nou local per oferir més i millors serveis, basats en la mateixa filosofia de sempre. És a dir, en la metodologia i els recursos que situen sempre la persona al centre de la seva salut i que compten amb un model d’economia social i solidària i la col·laboració de diferents medicines, teràpies i professionals, des de les tècniques més convencionals fins a les més innovadores, alternatives i naturals.

“Un nou centre permetrà atendre un nombre de visites que creix amb el pas dels anys. Del 2012 al 2016, la mitjana de visites mensuals ha augmentat un 66%”, explica l’entitat.

Per participar en la campanya i comprar títols participatius, cal fer-ho en línia a través del seu web.

Afegeix un comentari nou