La Diadacoop 2017 reivindicarà el cooperativisme com una alternativa a l'economia dominant

Ravalnet
Logo del Dia Internacional de les Cooperatives 2017 Font: COPAC
Logo del Dia Internacional de les Cooperatives 2017 Font: COPAC
Cartell de la Diadacoop 2017 Font: Diada del cooperativisme
Cartell de la Diadacoop 2017 Font: Diada del cooperativisme

La Diadacoop 2017 reivindicarà el cooperativisme com una alternativa a l'economia dominant

Ravalnet

Resum: 

L'1 de juliol es commemora arreu del món el Dia Internacional de les Cooperatives. A Catalunya se celebrarà amb la Diadacoop 2017, que pretén mostrar el cooperativisme d’una manera lúdica, propositiva i reivindicativa.

L'any 1992, l’Assemblea General de les Nacions Unides va fixar el primer dissabte de juliol com a Dia Internacional de les Cooperatives. Enguany se celebrarà, doncs, l'1 de juliol.

El Comitè per a la Promoció i Avenç de les Cooperatives (COPAC) selecciona cada any un tema al voltant del qual gira la diada i un lema. En aquest 2017 ha triat la inclusió, amb el lema "Les cooperatives asseguren que ningú es quedi enrere".

Assenyalen que "la inclusió no només reflecteix la naturalesa centrada en les persones de les empreses cooperatives, sinó que també posa en valor els principis cooperatius, com ara, la pertinença voluntària i oberta, el control democràtic dels membres i la participació econòmica".

Diadacoop 2017, a Barcelona

Amb motiu d'aquesta commemoració, la Comissió diadacoop i Impuls Cooperatiu de Sants organitzen la Diada del Cooperativisme. Serà a Can Batlló, Barcelona, el mateix 1 de juliol, a partir de les 19.00 hores.

Expliquen que algunes cooperatives catalanes celebraven el Dia Internacional de les Cooperatives, però no amb un acte conjunt. Consideren que ara és un bon moment per donar inici a aquesta diada i reivindicar el cooperativisme: "Pensem que és més important que mai que el cooperativisme surti al carrer i es mostri d’una manera lúdica, però també propositiva i reivindicativa".

La jornada començarà amb una visita a La Borda i Coòpolis, dues iniciatives ubicades a Can Batlló. A les 19.30 es farà el lliurament dels Premis Micaela Chalmeta, que oferiran formació i assessorament per a la creació de sis cooperatives de l'economia solidària compromeses amb la transformació social. A les 20.00 hores serà el moment dels parlaments i la lectura del manifest. Després vindrà la part més lúdica, amb un concert, el sopar i el final de festa al Koitton Club.

El sopar té un cost de 12 euros i per participar-hi cal realitzar la inscripció a través d'aquest formulari.

Les cooperatives interessades a adherir-se a la diada ho poden fer emplenant aquest formulari i fent una aportació de 20 euros.

Afegeix un comentari nou