La festa solidària Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple recapta 300.000 euros

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Més de 100.000 persones es van mullar per causa Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Més de 100.000 persones van participar a la jornada
El cartell de la 24a edició del Mulla't  Font: Fundació Esclerosi Múltiple
El cartell de la 24a edició del Mulla't Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Un euro de cada ampolla venuda d'aquest oli català es destinarà al projecte d'inserció laboral de la Fundació Font: OleAurum
Un euro de cada ampolla venuda d'aquest oli català es destinarà al projecte d'inserció laboral de la Fundació Font: OleAurum

La festa solidària Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple recapta 300.000 euros

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Els diners es destinaran a la millora de les condicions laborals de les persones que pateixen la malaltia.

Els 300.000 euros recaptats el diumenge 9 durant la festa solidària Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple es destinaran al projecte FEM Feina de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), l’entitat que organitza l’esdeveniment des de fa 24 anys. FEM Feina fomenta la inserció laboral de les persones que pateixen la malaltia, moltes de les quals deixen la feina poc després de rebre el diagnòstic.

“Els símptomes i la por que influeixin en les capacitats laborals fa que molts/es pacients es vegin obligats a deixar la seva feina perquè a l’empresa no es donen les condicions necessàries per continuar”, va dir Rosa Masriera, directora executiva de la FEM.

Concretament, la meitat de les persones amb esclerosi múltiple deixen la feina tres anys després del diagnòstic. La xifra s’eleva al 70% 10 anys després. “Aquesta dada es podria reduir considerablement aplicant petits canvis als llocs de treball”, expliquen des de l’entitat.

Pel que fa a l’acte, més de 100.000 persones van sumar-se a la iniciativa, amb 625 piscines repartides per tot Catalunya. Sabadell ha estat la ciutat que ha batut el rècord del salt solidari popular tant d’enguany com de tota la història del Mulla’t. A la bassa de Sant Oleguer, s’hi han mullat més de 2.000 persones alhora. La quantitat recaptada ha estat aproximadament la mateixa que l’any passat i el nombre de persones voluntàries ha incrementat dels 1.000 als 1.500, segons expliquen des de l’entitat.

A més, encara hi ha l’opció de col·laborar en la causa, comprant als supermercats durant el mes de juliol l’oli OleAurum, elaborat per petits productors catalans que cedeixen un euro a la FEM per cada ampolla venuda. També es donarà el 20% de les vendes de l’amanida de quinoa i búrgul, el sorbet de maduixa amb iogurt i el smoothie antiox de la cadena de congelats La Sirena.

Afegeix un comentari nou