La Fira del Consum Responsable i l’Economia Solidària torna per segon any a Barcelona

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fira del Consum Responsable i l’Economia Solidària torna per segon any a Barcelona

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Del 17 de desembre al 4 de gener, una seixantena d’entitats i iniciatives que aposten per l’economia social i de proximitat es donen cita a la Pl. Catalunya per demostrar que un altre consum és possible.

Convidar la ciutadania a fer un consum responsable apropant la tasca d’organitzacions, empreses i projectes que treballen per la transformació social i per un canvi de model econòmic. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i de Consum, organitza per segon any consecutiu la Fira del Consum Responsable i l’Economia Social.

Roba, alimentació, llibres i cultura, turisme responsable, finances ètiques o salut configuren part de l’ampla oferta de productes i serveis que es podrà trobar i comprar aquests dies a la plaça de Catalunya.

En aquesta edició, la fira s’ubicarà en les dues corones exteriors de la plaça per donar major visibilitat als estands, i podrà visitar-se de 10 a 21 hores, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any que l'esdeveniment tancarà.

Però a banda de les parades, l’interior de la plaça acollirà la Tribuna de les Persones, un espai on es portaran a terme diverses activitats per sensibilitzar i convidar a la reflexió. A continuació, en destaquem algunes:


Desfilada de moda ètica
Una oportunitat per conèixer marques i projectes a través dels quals poder comprar roba elaborada seguint criteris de justícia social i mediambiental. (Dijous 29 de desembre de 17.15 a 18h)


Install Party d'alternatives
Un espai on "desconnectar del capitalisme" i afegir-se alternatives de banca ètica, electricitat, telecomunicacions, etc. (17 de desembre tot el dia i 27 de desembre al matí).


Mercat de calçat sostenible
Sabates ecològiques i/o de producció local, xerrades informatives, reparació de calçat, i molt més.


Espectacles
Tantaka Teatre
oferirà l’espectacle de titelles ‘La Botigueta’, on el públic podrà participar i aprendre de forma divertida com apostar per un consum responsable. Per la seva banda, Teatre sobre la Marxa presentarà l’obra de teatre infantil ‘Les 3 porquetes desnonades’.


Tallers
‘L’estenedor de les injustícies’ sobre la indústria tèxtil globalitzada, ‘Quines injustícies hi ha al món?’, l’exposició ‘Cafè Just i Comerç Just’ o jocs de taula de comerç just són algunes de les opcions disponibles durant la fira.


Presentacions
La fira acollirà la presentacions de diversos llibres com 'L’economia social i solidària a Barcelona', d’Anna Fernández i Ivan Miró, 'El honor de Dios', de Lidia Falcón o ‘Catálogo de decisiones y fragilidades’ de Toni Álvaro i Guillem Martínez.


Concerts
‘Bob Marley per xics’ a càrrec de Natxo Tarrés & The Wireless i les actuacions del grup ‘+FumsixFums’, el duet de Manresa 'Jo Jet i Maria Ribot', la cantant Judit Nedderman o La Pa són algunes de les propostes que trobareu.


A continuació, podeu veure el vídeo de la I Fira de Consum Responsable i l'Economia Social:

Afegeix un comentari nou