Àmbit de la notícia
Econòmic

La Fundació Eurofirms consolida el seu creixement integrant persones amb discapacitat al món laboral

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Dani Gallart
  • La Fundació Eurofirms treballa amb l’objectiu de normalitzar la discapacitat en la societat a través de la inserció laboral. Font: Eurofirms.
    La Fundació Eurofirms treballa amb l’objectiu de normalitzar la discapacitat en la societat a través de la inserció laboral. Font: Eurofirms. Font: Font: Eurofirms.
  • L’entitat també assessora a les empreses davant el compliment de la Llei General de Discapacitat. Font: Unsplash.
    L’entitat també assessora les empreses davant el compliment de la Llei General de Discapacitat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.

Al 2020, l’entitat ha aconseguit 684 insercions laborals de persones amb diversitat funcional, un 3% més que al 2019, en un any marcat per la tendència global de pèrdua de treball.

Al 2017, la Fundació Eurofirms va aconseguir l’accés al mercat laboral per a 319 persones amb discapacitat, al 2018 per a 457 i al 2019 per a 664. Enguany, l’entitat ha tancat l'exercici del 2020 amb un total de 684 insercions laborals de persones amb discapacitat en 273 empreses, el que representa un 3% més que l’any anterior.

La directora de la fundació, Maria Jordà, assegura que tenint en compte que ha estat un any difícil marcat per la pandèmia, el resultat final ha estat fantàstic. “Valorem el resultat final molt positivament perquè donat el context i que les insercions de persones amb discapacitat van disminuir en un 32% el tercer trimestre, el fet de mantenir-nos i fins i tot augmentar les insercions és un gran resultat”.

D'aquesta manera, l’entitat consolida el creixement que porta experimentant des de la seva creació el 2008 i aferma la seva missió integrant laboralment a persones amb discapacitat. Entre els sectors que més contracten a aquest col·lectiu, cal destacar la logística, la producció i el telemàrqueting. Entre ells, les posicions més demandades han estat les de càrrega i descàrrega de magatzem, preparació de comandes, persones operàries d'envasament i producció, així com l'atenció al client i venda telefònica.

Trencant amb la tendència global de pèrdua de treball

L'accés al mercat laboral per part de les persones amb discapacitat representa un repte que necessita la sensibilització i la implicació dels principals actors públics i privats. Aquesta exclusió afecta un col·lectiu que comprèn a més d'1.800.000 persones en edat activa, i que la Covid-19 ha colpejat amb més força que mai.

Les dades acumulades del tercer trimestre de 2020, publicades pel Servei Públic d'Ocupació Estatal, confirmen que les contractacions han caigut en un 32%, trencant dràsticament l'augment dels darrers vuit anys.

Al 2020, el nombre de persones candidates amb discapacitat a la bossa de feina de la fundació ha experimentat un augment del 43%. D’altra banda, s’han reforçat els seus programes i han posat en marxa diferents accions per a millorar l'ocupabilitat en un any amb moltes dificultats per a un col·lectiu amb més risc d'exclusió que mai.

Jordà explica que la clau de la fundació és que treballen de forma transversal, sempre amb l’objectiu de normalitzar la discapacitat. “Enlloc de crear oficines només per a la fundació, hem traslladat l’entitat a les 130 oficines d’Eurofirms Group, ja que així no es genera una segregació”.

La fundació aposta per la formació, la sensibilització i l'accessibilitat per a aconseguir que més persones amb discapacitat no només aconsegueixin una feina, sinó també un entorn laboral que els asseguri una veritable inclusió, permetent-los així aportar valor a través de les seves capacitats.

Oportunitats per a tots i totes

Totes les ofertes de la fundació estan obertes a persones candidates amb discapacitat.  “Animem a que tothom que vulgui s’apunti a la nostra base de dades perquè tenim moltes ofertes cada dia”, remarca Jordà.

La directora apunta que totes les organitzacions haurien de generar aquestes oportunitats que tant necessita la societat i que, a més, repercuteixen positivament a les organitzacions.

“Encara hi ha molts prejudicis fruits de la desinformació i el desconeixement. Animo a que les empreses s’informin i s’assessorin per començar a integrar a persones amb discapacitat”, explica la directora. “Està demostrat que les empreses més diverses són les més competitives i fins i tot poden obtenir un impacte econòmic positiu, a més del valor afegit que li dona a l’equip”, afegeix Jordà.

La fundació també assegura que les empreses cada vegada estan més sensibilitzades i ara més que mai s’ha de ser conscient de la importància de la integració laboral del col·lectiu. “Mica en mica ens anem adonant que el teixit empresarial està més compromès socialment, com per exemple amb la implementació dels ODS i això a la vegada genera més interès, més sensibilització i més oportunitat”,

Fundació Eurofirms

La Fundació Eurofirms treballa amb l’objectiu de normalitzar la discapacitat en la societat a través de la inserció laboral de les persones amb discapacitat, així com a partir de la generació d'entorns inclusius que les integrin plenament en les organitzacions per a les quals treballen.

L’entitat també assessora a les empreses davant el compliment de la Llei General de Discapacitat i gestiona mesures alternatives, sempre orientades a fomentar la seva consecució a través de la integració.

Des de 2008, l’entitat ja ha realitzat més de 3.100 insercions laborals de persones amb discapacitat a tot l’Estat espanyol, encaixant les necessitats de les organitzacions amb les capacitats dels candidats i candidates. Actualment, compta amb més de 1.000 ofertes d'ocupació obertes a persones candidates amb discapacitat, les quals es poden consultar al seu web.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari