La Generalitat pagarà part del deute al Tercer Sector

Autor/a: 
Noe Alvarez

La Generalitat pagarà part del deute al Tercer Sector

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El govern de la Generalitat abonarà part del deute que va contraure amb el tercer sector, el passat mes de juliol de 2012. El pagament es farà efectiu el proper mes d'octubre.

La Generalitat ha donat llum verd al pagament del deute que va contraure el passat mes de juliol de 2012 amb les entitats del tercer sector que gestionen residencies, geriàtrics o centres per a discapacitats.

La consellera de Benestar Social i Família Neus Munté, va anunciar el passat 25 de juliol, que la Generalitat farà efectiu el proper mes d’octubre el pagament dels 66 milions d’euros pendent amb el tercer sector.

Segons va comentar Neus Munté, des del juliol de l’any passat, el govern ha intentat saldar el deute pendent amb les entitats socials. La Generalitat és conscient de les dificultats econòmiques que pateixen les entitats, en part per les dificultats del govern català a l’hora de fer front a les factures, però no ha estat possible arran dels problemes de tresoreria del govern de la Generalitat.

Finalment el deute es liquidarà el proper mes d’octubre, a traves de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a proveïdors que estan acabant d’enllestir la Generalitat i l’Estat, i aquest últim ha garantit el pagament del deute pendent amb les entitats.

D’altra banda, la consellera també va fer menció del dèficit fiscal de 16.500 milions d’euros anuals, del qual és víctima Catalunya.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou