La Marató 2015 es dedicarà a la diabetis i l’obesitat

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Marató 2015 es dedicarà a la diabetis i l’obesitat

Autor/a: 
Noe Alvarez
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Els fons recaptats es destinaran a la investigació d'aquestes malalties.

La diabetis i l’obesitat són dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya, que pateixen 1 de cada 4 persones i la meitat no ho saben.

Encara que la qualitat i esperança de vida de les persones afectades per la diabetis o l’obesitat ha millorat, continuen sent dues malalties cròniques. L’objectiu de La Marató, és recaptar fons, per investigar les causes i trobar una solució definitiva d’aquestes dues malalties.

Durant la jornada del proper diumenge 13 de desembre hi participaran 2.300 voluntaris, repartides entre les seus telefòniques de La Marató de TV3 situades a la Fira de Barcelona, la Fira de Girona, la Universitat de Lleida i el Port de Tarragona, atenent les línies telefòniques per recollir les trucades de les persones que realitzen donatius.

La diabetis és una malaltia que afecta homes, dones i infants i que apareix quan el cos no regula la quantitat de sucre que té la sang. Quan el pàncrees no produeix insulina, tot el sucre es queda a la sang i provoca la diabetis.

La diabetis tipus 1 es diagnostica especialment a la gent jove i als infants. En canvi la diabetis tipus 2, afecta als adults i a les persones grans. D’altra banda hi ha un altre tipus que és la diabetis gestacional, i comença durant l’embaràs.

L’obesitat és un excés de greix que s’acumula al cos i als òrgans i que pot provocar diferents problemes de salut.

Afegeix un comentari nou