La Marató de Barcelona recapta 65.857 € per causes solidàries

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
A l'edició d'enguany, s'han presentat un total de 66 campanyes solidàries. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
A l'edició d'enguany, s'han presentat un total de 66 campanyes solidàries. Font: Unsplash.

La Marató de Barcelona recapta 65.857 € per causes solidàries

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

En el marc de la cursa, s'han captat fons per a un total de 66 campanyes solidàries a través de la plataforma migranodearena.org.

El passat diumenge 10 de març, es va celebrar la Zurich Marató de Barcelona. Un recorregut de 42,195 quilòmetres pels carrers de la ciutat comtal que va bolcar tota la ciutadania a animar els corredors i corredores per aconseguir la seva fita.

Aquest any, s’han batut el rècords de la prova, tant en categoria masculina com en femenina. L’atleta de Bahrein, Alemu Bekele, va aturar el cronòmetre en 2.06.04, mentre que en noies, l’etíop Kuftu Tahir va arribar en un temps de 2.24.44.

Però a banda dels resultats, l’edició d’enguany ha destacat per la solidaritat dels i les participants que han decidit córrer per una causa solidària.

Tots els projectes s’han promocionat a través de migranodearena.org, una plataforma solidària de ‘crowdfunding’. Un total de 66 campanyes que, de moment, ja han recaptat 65.857€.

Migranodearena és la plataforma de ‘crowdfunding’ social i solidària de referència a l’Estat espanyol. Més de 7.700.000€ han estat recaptats i repartits entre més de 2.600 organitzacions socials des de l’any 2009 gràcies al finançament col·lectiu de projectes i la captació de fons digital.

Un podi solidari

Entre les diferents campanyes també hi ha hagut un podi als/les corredors/es solidaris que més fons han recaptat.

En primer lloc recaptant 6.890€, el Marc Gambús ha corregut la seva primera marató a Barcelona per ajudar un projecte de recerca en teràpia gènica per curar l’Hemiplegia Alternant de la Infància, malaltia minoritària neurològica que pateix el seu fill de 3 anys. El seu repte, ha recaptat fons per a l’Asociación Española del Síndrome de la Hemiplejia Alternate (AESHA).

En segon lloc amb 4.844€ recaptats, el col·lectiu Correambmi va córrer la marató empenyent les cadires de rodes de persones amb discapacitat i paràlisi. Amb el seu repte, volen recaptar fons per ajudar a finançar les activitats del Centre Ocupacional Ciutat Vella SCCL.

Tancant el podi, amb 3.395€, es troba el grup de corredors Run4US, que amb el seu repte ha donat suport a la Federació Catalana de Malalties Minoritàries (FECAMM).

Històries solidàries de la marató

Tot i no ser les campanyes que més fons han recaptat, la Marató ha donat visibilitat a històries solidàries molt potents.

Aquest és el cas de Laura Arín, que ha corregut per ajudar les persones que, com el seu pare, pateixen Alzheimer. La Laura ha participat sota el lema ‘Jo recordaré els teus somnis per tu... Fuck Alzheimer!’.

El Shaid Ashraf és de Pakistan, té 26 anys i des dels 17 anys que viu a Barcelona. El jove ha participat per la inclusió dels joves en situació de vulnerabilitat a través de l’Associació Transpirinenca Social Solidària, una entitat que ofereix programes educatius de transformació social a la muntanya.

Una altra de les històries solidàries és la d’Astolfo Rincón, un veneçolà preocupat per la crisi humanitària del seu país i que ha corregut per combatre la fam i desnutrició infantil a través de programes d’alimentació i recuperació nutricional amb participació de les comunitats.

Afegeix un comentari nou