La Marató finançarà 40 projectes socials per combatre la pobresa

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

La Marató finançarà 40 projectes socials per combatre la pobresa

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El passat 27 de maig es va celebrar la “Marató per la pobresa” que va recaptar 4,5 milions d’euros per destinar a diferents projectes socials per combatre la pobresa que pateix el país a conseqüència de la crisi econòmica.

La “Marató per la pobresa”, celebrada el passat 27 de maig, va recaptar 4.514.076 euros que aniran destinats a 40 projectes d’entitats del Tercer Sector Social a Catalunya.

Les 75 entitats que portaran a terme aquest projectes es centraran en les següents línies d’actuació:

  • Assistencial: 10 projectes dirigits a la cura de les necessitats bàsiques com ara l’alimentació i la higiene.
  • Habitatge: 8 projectes adreçats a situacions de risc de pèrdua de l’habitatge o impagaments d’hipoteques o lloguers.
  • Inserció Sociolaboral: 10 projectes destinats a promoure programes ocupacionals i socioeducatius de caràcter preventiu, adreçats a persones afectades per l’actual context socioeconòmic.
  • Infància: 12 projectes adreçats a la promoció i protecció dels drets dels infants amb famílies que viuen al llindar de la pobresa.

El treball en xarxa és un dels objectius de “La Marató de la pobresa” i per aquesta raó dels 40 projectes seleccionats, 10 seran coordinats entre diferents entitats i els 30 restants seran unitaris.

A través d’aquests projectes, es donarà resposta a moltes famílies catalanes que pateixen un alt índex de pobresa que provoca, entre d’altres, que molts infants no tinguin cobertes necessitats bàsiques com ara el menjador escolar o el dret a un habitatge.

La Fundació de la Marató de TV3 ha assignat a dos revisors per a cada projecte per tal de garantir la transparència, viabilitat i qualitat dels projectes.

Comentaris

La Taula del Tercer Sector ha publicat la llista: http://www.tercersector.cat/admin/repositori/file/2012/Marat_/Projectes-...

Afegeix un comentari nou