La Taula del Tercer Sector obre noves licitacions

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
La primera licitació és un Estudi sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el Tercer Sector. Font: Noticiaspositivas.org Font: Font: noticiaspositivas.org
La primera licitació és un estudi sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el Tercer Sector. Font: Noticiaspositivas.org
La segona i tercera licitació s'hauran de presentar com a tard el 22 de gener de 2020. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La segona i tercera licitació s'hauran de presentar com a tard el 22 de gener de 2020. Font: Unsplash.

La Taula del Tercer Sector obre noves licitacions

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Un estudi sobre els ODS en el Tercer Sector, la constitució d'una oficina tècnica internacional de la Taula o un anàlisi del paper del Tercer Sector com agent de provisió de serveis públics, són només algunes de les iniciatives.

Anna Albareda, gerent de la Taula del Tercer Sector, assegura que "aquests nous projectes representen uns baròmetres estratègics per analitzar el paper del tercer sector en la societat i millorar en la incidència política". "També es pretén mostrar la relació dels ODS amb el tercer sector i donar un impuls internacional amb representació de la Taula fora de l'àmbit estatal", afegeix Albareda.

Estudi sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el Tercer Sector

L’objectiu d’aquesta primera licitació és analitzar el grau de coneixement del sector social sobre els ODS i l’aplicació en els seus projectes. La licitació també pretén recollir informació de les principals iniciatives que estan portant a terme les entitats de primer i segon nivell i elaborar propostes de millora.

Tota la informació recollida serà d’utilitat pel proper Congrés del Tercer Sector que es celebrarà a mitjans de juny de 2020. L’oferta es tanca el 17 de gener i cal presentar l’oferta i documentació a través de l’adreça electrònica pcasanueva@tercersector.cat amb la referència Ref. LIC 05/2019.

Creació d’una oficina tècnica internacional de la Taula

L’objectiu de la segona licitació és constituir aquesta oficina per promoure la internacionalització del sector a través de la incidència política en l’àmbit internacional i l’enfortiment de les entitats socials en les seves capacitats per accedir a fons europeus.

L’oficina s’haurà d’encarregar de fer prospecció i establir contactes amb agents polítics, socials i econòmics europeus. També es pretén fer un seguiment de les propostes polítiques de la Taula amb motiu de les eleccions europees, així com fer cerca i anàlisi de la possible existència d’entitats homòlogues a la Taula i el seguiment dels diferents fons europeus als quals les entitats poden accedir-hi.

El projecte, juntament amb la pertinent documentació, es podrà presentar fins el 22 de gener, enviant tota la informació al correu aalbareda@tercersector.cat amb la referència Ref. LIC 01/2020.

Estudi sobre el paper del sector social en la provisió de serveis públics

L’objectiu de la tercera licitació és identificar quin és el paper del sector social en la provisió de serveis socials, com la quantificació i l’impacte en nombre de serveis, els col·lectius, les persones ateses o el pressupost.

La licitació es tancarà el 22 de gener i s’ha d’enviar un correu a l’adreça electrònica gerencia@tercersector.cat amb la referència Ref. LIC 02/2020.

Elaboració del nou Baròmetre territorialitzat del tercer sector

L’objectiu de la quarta licitació és recollir informació sobre polítiques socials i col·laboració del món local amb el tercer sector en aquest àmbit territorial. L’estudi ha d’incloure dades qualitatives a partir d'entrevistes amb agents socials clau de cadascun dels 36 municipis que formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La licitació es podrà presentar fins el 27 de gener de 2020 i s’haurà d’enviar un correu a gerencia@tercersector.cat amb la referència Ref. LIC 03/2020.

Estudi per analitzar l'estat actual de la garantia de drets en matèria d'infància i adolescència

L’objectiu de la cinquena licitació és elaborar un projecte que inclogui una recopilació i un anàlisi d'informes existents a Catalunya i a l'Estat, una recopilació de mesures adoptades fins a l'actualitat i un recull quantitatiu de dades que puguin fer una radiografia actual. Els resultats de l’estudi serviran per fer incidència i resoldre situacions de vulneració dels drets de joves i infants.

La licitació es podrà presentar fins el 31 de gener i s’haurà d’enviar la documentació corresponent a xcarne@tercersector.cat amb la referència Ref. LIC 04/2020.

Afegeix un comentari nou