La Taula del Tercer Sector presentarà un recurs contra la convocatòria de subvencions de l'IRPF

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

La Taula del Tercer Sector presentarà un recurs contra la convocatòria de subvencions de l'IRPF

Autor/a: 
Noe Alvarez
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya portarà un recurs davant del Suprem en contra de les bases de la convocatòria d'ajuts del 0,7% de l'IRPF.

Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, va anunciar el 24 de maig passat, que la Taula del Tercer Sector presentarà un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem en contra d'aquestes bases que atorguen a l'Estat el repartiment de les subvencions a les entitats socials de la casella d'assignació del 0,7% de l'IRPF.

L'any 2013 es van publicar les bases reguladores de la convocatòria, establertes en el Reial Decret 536/2013 de 12 de juliol., la Generalitat de Catalunya va presentar un recurs contenciós per denunciar la competència que recollia el decret citat.

Encara que el Tribunal Constitucional i el Suprem van dictaminar fins a 13 sentències a favor de la Generalitat de Catalunya, el mes de març passat el Tribunal Suprem va rebutjar el recurs, va donar la raó a l'Estat i va atorgar la competència de les subvencions al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

A Catalunya l'any passat es van aportar 57,6 milions d'euros per a finalitats socials a través de la casella de la Declaració de la Renda, però les entitats catalanes només es van poder beneficiar de 31,2 milions d'euros per a projectes socials.

Dels 31,2 milions d'euros anteriorment esmentats, es van destinar 12,8 milions d'euros a 60 entitats d'àmbit local i autonòmic i la resta es van destinar a programes d'àmbit estatal. Amb les bases publicades al BOE del 24 maig de 2016, aquestes 60 entitats es podrien quedar al marge de la convocatòria.

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya agrupa 35 federacions i grans organitzacions del tercer sector, les quals representen i aglutinen 3.000 entitats no lucratives.

Afegeix un comentari nou