La Taula organitza una jornada sobre l'impacte de la renda garantida al món local

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
L'RGC garanteix quela ciutadania puguin fer-se càrrec de les despeses essencials per al mantenimentde la unitat familiar o de convivència. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La RGC garanteix que la ciutadania puguin fer-se càrrec de les despeses essencials per al mantenimentde la unitat familiar o de convivència. Font: Unsplash.

La Taula organitza una jornada sobre l'impacte de la renda garantida al món local

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La Renda Garantida de Ciutadania ja té més de 123.000 beneficiaris a Catalunya, el que representa un 15% més que fa dos anys.

A punt de celebrar-se el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, la Taula del Tercer Sector, en col·laboració amb el Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, organitza la jornada ‘Quin és l’impacte de la renda garantida en el món local?’.

L’acte tindrà lloc el dimecres 16 d’octubre a partir de les 9.30 h i compta amb la participació de persones expertes en la garantia d’ingressos. S’iniciarà la jornada amb una xerrada introductòria sobre la garantia d’ingressos des de la perspectiva municipal, tractant el model francès amb les polítiques de garantia d’ingressos i funcionament de la col·laboració publico social.

A continuació, es donarà pas a una taula rodona que abordarà l’experiència del País Basc en el desplegament de la renda garantida de ciutadania, seguit de la ponència sobre la renda garantida de ciutadania i els reptes locals.

Per finalitzar, es realitzarà la segona taula rodona, que tractarà l’actual realitat de Catalunya amb experiències del món local i de les entitats locals.

La Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania (RGC) neix amb l’objectiu de garantir que la ciutadania de Catalunya pugui fer-se càrrec de les despeses essencials per al manteniment propi o de les persones que integren la unitat familiar o de convivència.

El passat 15 de setembre es va produir un nou canvi, pertinent a la tercera fase progressiva que estableix la llei 14/2017. Aquesta millora representa un increment de la quantia de la prestació, que passa del 91% de l’Indicador de la Renda de Suficiència (IRSC) al 97%, i la pujada del llindar d’ingressos que no es pot superar per rebre la prestació.

Aquests canvis signifiquen una prestació de 644€ per les unitats familiars formades per un sol membre, 956€ per a dos membres, 1.029€ per tres, 1.102€ per quatre i 1.181€ per cinc.

Afegeix un comentari nou