L'assemblea anual de la Federació de Cooperatives de Treball reuneix un centenar de cooperativistes

Colectic
Al 2018 el nombre de cooperatives federades va créixer un 33%. Font: Cooperatives de Treball de Catalunya
Al 2018 el nombre de cooperatives federades va créixer un 33%. Font: Cooperatives de Treball de Catalunya

L'assemblea anual de la Federació de Cooperatives de Treball reuneix un centenar de cooperativistes

Colectic

Resum: 

Amb la participació de més de 80 cooperatives federades, a la trobada es van aprovar la Memòria Social i Econòmica d'activitat de 2018 i els projectes de futur.

El Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que va ser elegit fa un any, va presentar el 14 de juny a l'Auditori de Barcelona Activa els eixos de treball que es desenvoluparan futurament en els àmbits de Territori i Sector, Feminisme, Visibilitat, Creació i enfortiment, i en la Sectorial d’Iniciativa Social.

A l'assemblea es va destacar la reorganització interna que s'ha dut a terme per repartir responsabilitats entre totes les persones que formen part del Consell Rector. També es va posar en valor l’esforç dut a terme per millorar la presència al territori i incorporar nous eixos de treball com el del feminisme. A més, com a dada important, al llarg de 2018 la quantitat de cooperatives federades va crèixer un 33%.

Durant el 2018 el Consell Rector de la Federació va impulsar un model organitzatiu amb paritat de gènere i ha ampliat la seva influència amb una campanya que proposava 10 mesures per cooperativitzar els municipis, campanya que es va presentar durant les eleccions municipals.

La Federació s'ha consolidat dins el món de l’economia social liderant l’Associació Economia Social a través de la Confederació de Cooperatives de Catalunya. També s’ha treballat conjuntament per impulsar una nova Llei de l’Economia Social i Solidària.

L'entitat ha potenciat la creació de cooperatives i el suport amb eines com el Pla d’Empresa Online, el programa d’Apadrinament cooperatiu i el d’Orientació Financera. Al curs 2019-2020 es farà una formació adreçada a docents de quart d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) per tal que puguin ampliar els seus coneixements sobre el cooperativisme.

Finalment, a la trobada de la Federació es va presentar la nova imatge corporativa de l'entitat.

Afegeix un comentari nou