La xarxa de restaurants cooperatius XAREC reivindica un turisme responsable

Ravalnet
Membres de  la XAREC en la presentació del 'Manifest pel turisme i l’hostaleria responsables'
Membres de la XAREC en la presentació del 'Manifest pel turisme i l’hostaleria responsables'
Diverses persones treballant en la cuina d'un restaurant cooperatiu
Diverses persones treballant en la cuina d'un restaurant cooperatiu

La xarxa de restaurants cooperatius XAREC reivindica un turisme responsable

Ravalnet

Resum: 

La XAREC va presentar el 'Manifest pel turisme i l'hostaleria responsable' el 18 de juliol de 2018. En aquestes setmanes, ja s'hi han adherit entitats i persones tant del sector turístic i de la restauració com de l'economia social i solidària.

La Xarxa de restauració cooperativa, la XAREC, agrupa a una vintena de restaurants cooperatius i compta amb una trajectòria de cinc anys. Ara, engega un nou projecte amb l'objectiu d'enxarxar i agrupar diferents projectes de la restauració i el turisme responsable de Catalunya. S'obre així, al sector turístic i al món no cooperatiu.

Representants de la xarxa van presentar aquest nou projecte i el manifest que advoca pel turisme responsable el passat 18 de juliol, a l'Ateneu L'Harmonia, al barri de Sant Andreu de Barcelona.

Des de la XAREC expliquen que busquen "alçar la veu per visibilitzar l’alternativa enfront al model del turisme i l'hostaleria precaritzadors del treball, de la comunitat i del territori". Pretén ser palanca de canvi del model turístic i hostaler, posant les persones, el territori i la cultura al centre.

El 'Manifest pel turisme i l'hostaleria responsable' té forma de decàleg i ja ha començat a rebre suport de persones i entitats del sector turístic i de la restauració com de l'economia social i solidària. En són un exemple l'Associació de Càmpings de Girona, l'Associació de Turisme Rural del Vallès, l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, la Fundació Roca Galés, GATS, el Col·lectiu Punt 6, Som Connexió, Alba Sud o l'Ateneu L'Harmonia.

Afegeix un comentari nou