Nova iniciativa per combatre la pobresa energètica

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Noe Alvarez

Nova iniciativa per combatre la pobresa energètica

Autor/a: 
Noe Alvarez
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social de Catalunya (ECAS) i l’Ajuntament de Barcelona van presentar el dilluns 25 de gener un pla de lluita contra la pobresa energètica i de creació d’ocupació.

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social de Catalunya (ECAS) i l’Ajuntament de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per lluitar contra la pobresa energètica i impulsar l’accés al mercat laboral per a aturats de llarga durada.

La dotació del conveni és de 2,5 milions d’euros, un 80% a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona i un 20% a càrrec de les entitats socials. Aquesta dotació permetrà contractar 100 persones que estiguin en situació d’atur de llarga durada i que estiguin vinculades al programa Làbora d’inserció laboral.

Un nou model de lluita contra la pobresa energètica. Teresa Crespo, presidenta d'ECAS

Les 100 persones que siguin contractades rebran formació per a informar i auditar la situació energètica de 5.000 llars a la ciutat de Barcelona. A més d’informar a les llars, les persones contractades realitzaren diferents tasques com ara instal·lar bombetes de baix consum, informar sobre els hàbits d’estalvi energètic i assessorament sobre la contractació dels subministraments.

Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, ha destacat que aquest conveni entre les entitats socials i l’administració pública és un nou model de lluita contra la pobresa energètica.

Afegeix un comentari nou