Àmbit de la notícia
Econòmic

L’economia social i solidària arriba als instituts

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Fundesplai
  • Projecte 'Posa la teva xinxeta a Pam a Pam!'. Font: Setem Catalunya

Setem vol promoure l’esperit crític i el consum responsable entre l’alumnat amb el seu projecte ‘Posa la teva xinxeta a Pam a Pam’.

“He après que darrera de tot el que comprem i tenim pot haver-hi històries diferents. Pot ser que explotin nens  per fer un parell de sabates, que no es respecti el medi ambient(…), que els agricultors/es cobren menys del que es mereixen per la seva feina (…)”, explica l’Erika Garcia. “El que realment m’agradaria és que aneu informant a més joves, a la nova generació, perquè el futur està a les nostres mans’, reflexiona la Kawtar Zahid.

L’Erika la Kawtar formen part del grup de 70 joves de l’Institut Consell de Cent del Poble Sec de Barcelona que durant aquest curs han participat en el projecte d’aprenentage i servei ‘Posa la teva xinxeta Pam a Pam”.

A través de 10 sessions i mitjançant tallers vivencials i dinàmiques, els nois i noies d’aquest centre s’han apropat a temes com el consum de roba, el comerç just, les finances ètiques, l’equitat de gènere, l’alimentació ecològica o la sostenibilitat ambiental.

Posteriorment, les i les joves han entrevistat una sèrie d’entitats i botigues del barri per introduir-les al mapa  col·laboratiu Pam a Pam, que recull iniciatives d’economia social i solidària de tot Catalunya.  

L’objectiu d’aquesta proposta ha estat despertar l’esperit crític dels i de les joves d’entre 16 i 18 anys i mostrar-los que existeixen alternatives.

La idea és que aquest projecte educatiu tingui continuïtat. Així, de cara al curs 2016-2017, Setem Catalunya està preparant una formació adreçada al professorat de secundària amb l’objectiu que pugui portar-se a la pràctica en altres centres.

En el següent vídeo, podeu conèixer l’experiència realitzada a l’Institut Consell de Cent de la mà dels i de les protagonistes.
 

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari