Les 5 propostes solidàries del Banc dels Aliments per aquest Sant Jordi

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Grup Documental de la Memòria donarà el 10% dels beneficis de tots els llibres que vengui a Banc dels Aliments. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Grup Documental de la Memòria donarà el 10% dels beneficis de tots els llibres que vengui a Banc dels Aliments. Font: Unsplash.
Turisme Barcelona vendrà una rosa solidària que es pot comprar a través de la seva web i que cada any està dissenya per un/a dissenyador/a de prestigi. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Turisme Barcelona vendrà una rosa solidària que es pot comprar a través de la seva web i que cada any està dissenya per un/a dissenyador/a de prestigi. Font: Unsplash.

Les 5 propostes solidàries del Banc dels Aliments per aquest Sant Jordi

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Diverses organitzacions col·laboren amb l’entitat per recaptar fons a través de llibres i roses.

Turisme de Barcelona

Cada any, Turisme de Barcelona destina els beneficis que recapten per Sant Jordi a una organització sense afany de lucre. Enguany, han escollit el Banc dels Aliments. Per aquesta diada vendran una rosa solidària que es pot comprar a través de la seva web i que cada any està dissenya per un/a dissenyador/a de prestigi.

En aquesta edició la rosa ha estat dissenyada per Carole Hénaff, il·lustradora. Al ser una rosa virtual, la gent la pot comprar per un euro i regalar a qui vulgui. La despesa integra anirà destinada a favor de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. A més, per la seva compra, Turisme Barcelona obsequiarà amb el cartell Sant Jordi 2021 dissenyat per Cinta Arribas. Un cop realitzada la compra, la persona destinatària del regal rebrà un correu amb l'enllaç a una pàgina web on podrà veure la rosa.

Roses Sant Jordi

L’organització Roses Sant Jordi porta des de 1996 important, preparant i enviant a domicili les millors roses per aquest dia tan especial. Venem roses de la major qualitat a preus de majorista per a instituts, escoles, grups d'estudiants, comerços locals, supermercats, particulars i qui vulgui vendre roses de Sant Jordi preparades.

De les comandes que la gent faci en línia, tant de rams com de roses soles, donaran 0,60 cèntims. També, com són majoristes i venen en molts estants, de les capses de 50 unitats que venguin donaran 0,60 cèntims.

Grup Documental de la Memòria

Pel que fa a llibres, durant els propers tres mesos, Grup Documental de la Memòria donarà el 10% dels beneficis de totes les comandes a la fundació.

Aquesta organització audoedita llibres personalitzats. Creen històries de tothom qui vulgui a través de retalls de vida i memòries de joventut. “Imaginem-nos que vull fer un llibre al meu pare d’algun moment especial, com per exemple quan va conèixer a la meva mare, doncs aquesta empresa va a casa teva, et fan preguntes i agafen fotografies. Després amb tot el material i la informació que els hi has facilitat editen el llibre”, explica Esther Carreras, voluntària al departament de recollides d’empreses no alimentaries i esdeveniments.

Dilograf

Dilograf és una empresa que es dedica a la impressió de llibres des de 1994. A través de la pàgina web Recuerding posaran a la venda unes llibretes sostenibles de paper reciclat amb missatges de conscienciació sobre l’emergència climàtica. Per les vendes que facin en aquests dies senyalats donaran 50 cèntims.

D’altra banda, vendran una llibreta per a receptes de cuina ‘My #foodporn secrets’. Aquest és un tipus de quadern perquè la gent pugui apuntar els seus secrets culinaris, amb un llibre desplegable, quatre separadors, 48 fitxes de receptes personalitzades i un tancament d’imant. Per la venda de cada unitat, es destinarà un euro a l’entitat.

¡Despiértate! Ahora o Nunca

Quan era molt jove, a Martin Testoni li van detectar un tumor a la columna. Després d’una llarga i esgotadora lluita d’operacions, radioteràpia i quimioteràpia va guanyar a la malaltia i es va anar a viatjar pel món, sobretot a Llatinoamèrica. Fa recórrer el continent a peu i també en bicicleta i a després de viure mil i una aventures va escriure el llibre ‘¡Despiértate! Ahora o Nunca’.

D’aquest llibre, tots els beneficis es repartiran entre l’Hospital Sant Joan de Déu i el Banc dels Aliments. El llibre només es podrà comprar a Gràcia, a la llibreria Cap I Cua i la llibreria Té Quiero.

Afegeix un comentari nou